Rusija: kol kas nenustatyta, kas davė nurodymą įvykdyti išpuolį Pamaskvėje | KaunoDiena.lt

RUSIJA: KOL KAS NENUSTATYTA, KAS DAVĖ NURODYMĄ ĮVYKDYTI IŠPUOLĮ PAMASKVĖJE

  • 4

Rusijos saugumo tarnyba FSB antradienį pareiškė, kad dar nenustatė, kas nurodė surengti penktadienio išpuolį koncertų salėje Pamaskvėje, kurį, prezidento Vladimiro Putino teigimu, įvykdė „radikalūs islamistai“.

„Kol kas nenustatyta, kas jį užsakė. Mes žinome ir matome tuos, kurie organizavo šį procesą, kurie verbavo ir skyrė konkrečias užduotis“, – Rusijos naujienų agentūros citavo FSB vadovą Aleksandrą Bortnikovą.

Nuo penktadienio džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) kelis kartus pareiškė įvykdžiusi išpuolį „Crocus City Hall“, o su IS susiję žiniasklaidos kanalai paskelbė šiurpių vaizdo įrašų iš šios koncertų salės.

Rusijos prezidentas V. Putinas pirmadienį pirmą kartą pripažino, kad už penktadienio išpuolio stovi radikalūs islamistai, bet užsiminė, kad jie yra susiję su Ukraina, nors ši tai kategoriškai neigia.

FSB vadovas antradienį taip pat pareiškė, kad esą Vakarų ir Ukrainos žvalgybos tarnybos padėjo užpuolikams.

„Manome, kad šią akciją rengė ir patys radikalūs islamistai, ir, žinoma, prie jos prisidėjo Vakarų specialiosios tarnybos, o pačios Ukrainos specialiosios tarnybos yra tiesiogiai su tuo susijusios“, – rusų naujienų agentūros citavo A. Bortnikovą.

FSB vadovas tvirtino, kad už išpuolį atsakingi šauliai planavo vykti į Ukrainą ir turėjo būti sutikti kaip didvyriai.

„Išduosiu jums mažą paslaptį: kitoje pusėje jie turėjo būti sutikti kaip didvyriai“, – sakė A. Bortnikovas.

Tuo metu Kremlius antradienį pavadino Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį „tokiu specifiniu žydu“, kai buvo paklaustas, kaip jis gali būti susijęs su išpuoliu Pamaskvėje.

Rusijos pareigūnai ir toliau tvirtina, kad Kyjivas kažkaip susijęs su išpuoliu, per kurį žuvo mažiausiai 139 žmonės. V. Zelenskis tokius kaltinimus atmeta kaip absurdiškus.

„Na, ten yra toks specifinis žydas“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, atsakydamas į klausimą, kaip žydų kilmės V. Zelenskis gali būti susijęs su išpuoliu.

Išduosiu jums mažą paslaptį: kitoje pusėje jie turėjo būti sutikti kaip didvyriai.

„Žydas, kuris daugeliu atžvilgių rodo simpatijas ir polinkį nacionalistinei dvasiai, kuri persmelkė Kyjivo režimo vadovybę“, – tęsė jis.

Jis atsisakė išplėtoti mintį, nurodydamas, kad vyksta tyrimas dėl išpuolio koncertų salėje.

Maskva ne vienerius metus stengėsi V. Zelenskio vadovaujamą provakarietišką Ukrainos vyriausybę vaizduoti kaip neonacistinę ir naudojo tai kaip pretekstą savo puolimui Ukrainoje.

Praėjusių metų birželį V. Putinas V. Zelenskį apibūdino kaip darantį „gėdą žydų tautai“ ir sulaukė greitos žydų grupių reakcijos.

Paklaustas apie šį komentarą interviu transliuotojui BBC, V. Zelenskis pavadino V. Putiną „antruoju antisemitizmo karaliumi“ po nacių diktatoriaus Adolfo Hitlerio.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

PALYGINKITE...

Rusija, skirtingai nuo teroristų iš už Atlanto, kol neįsitikina ir neturi tikrų įrodymų, neskelbia kas yra pagrindinis kaltininkas. Neabejoju, kad tai bus įrodyta.

Girdi, Troli

Tu Jobnutas Debilas

kremliniai troliai

Gal ir kremliaus šaikos žydukus išvardinsit? Putleris (Šelomov), Medvedevas, Žirikas, Soloveičikas, Norkinas, ... Klausimuks: почему русские евреи ненавидят украинcкиx евреев? Beje, Putleris yra pasakęs: "Евреи -Титульная нация России".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS