Rusija perspėja dėl stipraus atsako į naujas JAV sankcijas | KaunoDiena.lt

RUSIJA PERSPĖJA DĖL STIPRAUS ATSAKO Į NAUJAS JAV SANKCIJAS

Rusija trečiadienį pareiškė pateiksianti stiprų atsaką, JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) paskelbus naujų sankcijų Maskvai dėl „pradėtos“ invazijos į Ukrainą.

„Neturėtų būti jokių abejonių – sankcijoms bus duotas stiprus atsakas, nebūtinai simetriškas, bet tiksliai parinktas ir opus Amerikos pusei“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Ministerija teigė, kad Vašingtonas naujas sankcijas paskelbė „nepaliaujamai“ siekdamas „pakeisti Rusijos kursą“.

„Rusija įrodė, kad nepaisant visų sankcijų kaštų yra pajėgi iki minimumo sumažinti daromą žalą. Sankcijų spaudimas juo labiau nepajėgus paveikti mūsų ryžto tvirtai ginti savo interesus“, – pridūrė URM.

Antradienį J. Bidenas paskelbė naujų sankcijų „pirmąją dalį“, įskaitant priemones, turinčias sumažinti Rusijos galimybes skolintis Vakarų šalių rinkose, taip pat smogti šios šalies finansų institucijoms ir šalies „elitui“.

Anksčiau šią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pripažino Ukrainos rytinėse Luhansko ir Donecko srityse įsitvirtinusių prokremliškų separatistų nepriklausomybę ir nurodė savo pajėgoms pasiruošti būti dislokuotoms Vakarų valstybių remiamoje kaimyninėje šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Šiaip

Matot Amerika pasibaigus kadencijai išsirinks kitą prezidentą, kuris beje puikiai orientuojasi, o ruseliai to padaryti jau seniai nebegali. Tiasa sakant nelabai kada ir galėjo. Beje nulatinis amžiaus prikaišiojimas yra išskirtinai tarybinis ar rusiškas bruožas.

ŠIAIP....

Rusija neturėtų per daug pikti ant Amerikos. Reikėtų pagailėti su pagreitėjimu senstančio jų Prezidento. Jis jau nelabai orientuojasi erdvėje. Jis jau pats nesupranta su kuo kalba ir kam grasina...Gal jis Rusija jau painioja su Ukraina ar Lietuva...

tai

kad Rusija nesiskolina, ir niekam nėra skolinga, o JAV skolos virš 30 trilijonų, kurių tikriausiai neįmanoma grąžinti, nebent visas pasaulis kariaus, o jie tieks už atsiskaitymą auksu, visiems be išimties ginklus, na kaip per 2 pasaulinį

SUSIJUSIOS NAUJIENOS