Rusija ragina laikytis didžiausio santūrumo Gazos Ruože | KaunoDiena.lt

RUSIJA RAGINA LAIKYTIS DIDŽIAUSIO SANTŪRUMO GAZOS RUOŽE

Rusija šeštadienį paragino laikytis kuo didžiausio santūrumo Gazos Ruože po didžiausių Izraelio pajėgų ir palestiniečių kovotojų smūgių nuo pernai vykusio karo.

„Su dideliu nerimu stebime įvykių raidą“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos atstovės Marijos Zacharovos pranešime. Ji pridūrė, kad Maskva ragina „visas šalis laikytis didžiausio įmanomo santūrumo“.

„Naujas eskalavimas buvo sukeltas Izraelio kariuomenės apšaudymo Gazos Ruože rugpjūčio 5 dieną, į kurį palestiniečių grupuotės atsakė didelio masto ir beatodairiškais Izraelio teritorijos apšaudymais“, – rašo M. Zacharova.

Izraelis šeštadienį surengė naujų pražūtingų aviacijos smūgių Gazos Ruože, o palestiniečių kovotojų grupuotė „Islamo valstybė“ atsakė leisdama raketas.

Žydų valstybė teigia buvusi priversta surengti „prevencinę“ operaciją prieš „Islamo džihadą“, nes ši grupuotė esą planavo artimiausiu metu surengti išpuolių, jau kelias dienas tvyrant padidėjusiai įtampai prie Izraelio ir Gazos Ruožo sienos.

Pernai gegužę per Izraelio ir Gazos Ruožo kovotojų konfliktą buvo smarkiai nuniokotas tankiai apgyventas palestiniečių anklavas, o daugybė izraeliečių buvo priversti skubėti į slėptuves dėl raketų atakų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS