Rusija raketomis smogė energetikos infrastruktūrai Ukrainos Zaporižios mieste | KaunoDiena.lt

RUSIJA RAKETOMIS SMOGĖ ENERGETIKOS INFRASTRUKTŪRAI UKRAINOS ZAPORIŽIOS MIESTE

Rusija praėjusią naktį raketomis smogė pramonės ir energetikos infrastruktūrai Ukrainos pietiniame Zaporižios mieste, pranešė Zaporižios srities administracijos vadovas Oleksandras Staruchas.

„Tikslas buvo sugriauti srities centro pramonės ir energetikos infrastruktūrą. Kilo gaisras. Esamais duomenimis, aukų nėra“, – sakė jis ir pridūrė, kad gaisras buvo greit užgesintas.

Zaporižios miesto tarybos sekretorius Anatolijus Kurtevas sakė, kad per apšaudymą užsidegė vieno infrastruktūros objekto pastatas, dėl sprogimo išdužo aplinkinių namų langai, be to, viename srities kaime priešas smogė administraciniam pastatui.

Rusijos kariuomenė kontroliuoja daugiau kaip pusę Zaporižios srities, įskaitant Enerhodarą, kur yra Zaporižios atominė elektrinė – didžiausia Europoje.

Rusija reguliariai apšaudo ukrainiečių kontroliuojamą srities dalį.

Lapkričio 27 dieną ukrainiečių branduolinės energetikos agentūros „Enerhoatom“ vadovas Petro Kotinas sakė, kad Rusijos pajėgos galbūt rengiasi atsitraukti iš Zaporižios atominės elektrinės teritorijos.

Ukraina peikia Maskvos paskirtą Zaporižios atominės elektrinės vadovą

Ukraina ketvirtadienį oficialiai atleido ukrainiečių inžinierių, kurį Maskva paskyrė vadovauti Rusijos okupuotai Zaporižios atominei elektrinei, ir pavadino jį išdaviku.

Objekto vyriausiasis inžinierius Jurijus Černičiukas trečiadienį sakė, kad sutiko užimti šias pareigas, nes tai buvo, jo nuomone, „vienintelis teisingas sprendimas“

Rusijos branduolinės energetikos operatorė „Rosenergoatom“, kuriai Maskva pavedė vadovauti elektrinei, patvirtino šį paskyrimą.

Užuot dėjęs visas pastangas kuo greičiau išlaisvinti elektrinę, jis nusprendė padėti Rusijos okupantams įteisinti nusikalstamą jos užgrobimą ir dabar ragina kitus darbuotojus daryti tą patį.

Ukrainos branduolinės energetikos agentūra „Enerhoatom“ oficialiai atleido J. Černičiuką už „koloboracinę ir išdavikišką veiklą“.

Ukrainos „Enerhoatom“ vadovas Petro Kotinas sakė, kad J. Černičiukas „išdavė Ukrainą“ ir perėjo į „priešo pusę“.

„Užuot dėjęs visas pastangas kuo greičiau išlaisvinti elektrinę, jis nusprendė padėti Rusijos okupantams įteisinti nusikalstamą jos užgrobimą ir dabar ragina kitus darbuotojus daryti tą patį“, – platformoje „Telegram“ rašė P. Kotinas.

„Rusijos okupantai daro vis didesnį spaudimą proukrainietiškai nusiteikusiems gamyklos darbuotojams, gąsdina ir šantažuoja. Tačiau yra tik viena padori išeitis – laikytis! Perėjimas prie rusiškų struktūrų padarys jus tiesioginiais agresoriaus pagalbininkais, taigi ir savo tautiečių priešais“, – sakė jis.

Rusija užgrobė Zaporižios elektrinę pietų Ukrainoje netrukus po to, kai vasario mėnesį įsiveržė į šalį.

Rusija ir Ukraina jau kelis mėnesius kaltina viena kitą apšaudant elektrinę.

Lapkritį Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) pasmerkė smūgius elektrinės teritorijoje ir paragino „sustabdyti šią beprotybę“.

GALERIJA

  • Rusija raketomis smogė energetikos infrastruktūrai Ukrainos Zaporižios mieste
  • Rusija raketomis smogė energetikos infrastruktūrai Ukrainos Zaporižios mieste
  • Rusija raketomis smogė energetikos infrastruktūrai Ukrainos Zaporižios mieste
  • Rusija raketomis smogė energetikos infrastruktūrai Ukrainos Zaporižios mieste
  • Rusija raketomis smogė energetikos infrastruktūrai Ukrainos Zaporižios mieste
Scanpix nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, karas, Zaporižia
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS