Rusija sako atremianti Ukrainos diversantus pasienyje | KaunoDiena.lt

RUSIJA SAKO ATREMIANTI UKRAINOS DIVERSANTUS PASIENYJE

  • 0

Rusijos nacionalinė gvardija ketvirtadienį paskelbė atremianti proukrainietiškų grupių atakas Kursko srityje.

„Rosgvardija“ junginiai atremia priešo diversantų grupių ataką netoli Tiotkino kaimo Kursko srityje“, – sakoma Nacionalinės gvardijos pareiškime.

Pastaruoju metu Rusijoje prie Ukrainos sienos ne kartą vyko susirėmimai.

Tuo metu už Ukrainą kovojančios rusų savanorių pajėgos paragino civilius gyventojus bėgti iš Belgorodo ir Kursko, grasindamos surengti plataus masto išpuolius prieš karinius objektus šiuose Rusijos pasienio su Ukraina miestuose.

Antikremliškas judėjimas „Legionas „Rusijos laisvė“, „Rusijos savanorių korpusas“ ir „Sibiro batalionas“ antradienį pranešė, kad iš Ukrainos įžengė į Kursko ir Belgorodo sritis, o Maskva teigė, kad bandymams sutrukdė raketomis ir artilerija.

Maskva paneigė, kad šią savaitę kovotojai pasiekė laimėjimų, o vėliau paskelbė pareiškimą, kuriame teigė, kad atrėmė visus įsiveržimus.

Ukrainoje įsikūrusios sukarintos grupuotės, sudarytos iš Rusijos piliečių, kurie priešinasi Maskvos invazijai, yra prisiėmusios atsakomybę ir už anksčiau įvykdytus įsiveržimus į Rusijos teritoriją.

Maskva po šių pranešimų tvirtino, kad tai ukrainiečių pajėgos bandė pulti Rusijos pasienio teritorijas, bet Ukrainos karinės žvalgybos atstovas spaudai teigė, kad Rusijos savanorių grupės, pradėjusios puolimą, veikė ne pagal Kyjivo įsakymus.

Gairės: Legionas Rusijos laisvė, Rusijos savanorių korpusas, Sibiro batalionas, Ukrainos diversantai, pasienis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS