Rusija skelbia, kad Sibire sulaikė nusikalstamos grupuotės narius: minima ir Lietuva | KaunoDiena.lt

RUSIJA SKELBIA, KAD SIBIRE SULAIKĖ NUSIKALSTAMOS GRUPUOTĖS NARIUS: MINIMA IR LIETUVA

  • 8

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) ketvirtadienį pranešė užkirtusi kelią tarptautinei nusikalstamai grupuotei, susijusiai su ginklų kontrabanda iš Ukrainos ir Lietuvos.

Pranešime nurodoma, kad Sibiro šiaurėje sulaikytos grupės nariai yra susiję su ginklų kontrabandos kanalo iš minėtų šalių organizavimu ir civilinių ginklų modernizavimu paverčiant juos koviniais ginklais. Sulaikytų asmenų pilietybės nenurodomos.

„Naujojo Urengojaus mieste (Jamalo nencų autonominėje apygardoje) sulaikytas organizatorius ir 10 nusikalstamos grupės dalyvių“, – naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė FSB ryšių su visuomene centras.

FSB pažymėjo, kad šių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose konfiskuoti 33 rusų ir užsienio gamybos šaunamieji ginklai: septyni automatai, 11 šautuvų, karabinų ir graižtvinių šautuvų, 14 pistoletų ir revolverių, pistoletas kulkosvaidis.

Taip pat konfiskuotos trys rankinės skeveldrinės granatos, apie 9 tūkst. įvairaus kalibro šovinių, maždaug 600 ginklų dalių.

„Užkardyta keturių pogrindinių ginkluotės modernizavimo dirbtuvių veikla“, – nurodė FSB.

Sprendžiamas klausimas dėl baudžiamosios bylos iškėlimo dėl neteisėtos prekybos ginklais ir šaudmenimis bei neteisėtos ginklų gamybos, pranešė Rusijos tarnyba.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM) informavo BNS, kad susipažino su Rusijos žiniasklaidos informacija apie sulaikytus nusikalstamos grupės narius, tačiau jokios oficialios informacijos apie sulaikytus Lietuvos piliečius ar kitas šio įvykio sąsajas su Lietuva teigė šiuo metu neturinti.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) teigė daugiau nei užsienio reikalų ministerija nekomentuosiantis, Rusijos pranešimų taip pat nekomentavo ir Lietuvos policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kacapų išanginiui

Marš po gultu, nuskriaustasis! :)

vargiai tikėtina

Bet, kita vertus, kriminalinis pasaulis gyvena savo gyvenimą.

tam -cha cha cha - na tu ir apsuses

spuoguotas pederastas esi...kaip sudais prasmirdusy snuky praveri ..taip fekalijos ir issilieja y visas puses.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS