Rusija skelbia sulaikiusi Ukrainai šnipinėjusį vyrą | KaunoDiena.lt

RUSIJA SKELBIA SULAIKIUSI UKRAINAI ŠNIPINĖJUSĮ VYRĄ

  • 0

Rusijoje vienas Tolimųjų Rytų gyventojas buvo apkaltintas valstybės išdavimu dėl, kaip teigiama, šnipinėjimo Ukrainos naudai siekiant padėti jai vykdyti sabotažo aktus, trečiadienį paskelbė Federalinės saugumo tarnybos (FSB) vietos skyrius.

Rusija, kuri didelio masto invaziją į Ukrainą pradėjo daugiau kaip prieš dvejus metus, sako, kad per tą laiką prieš ją buvo surengta šimtai sabotažo atakų, taikantis ir į civilinę, ir į karinę infrastruktūrą.

FSB įtariamojo vardo nepaskelbė, bet sakė, kad jis yra Komsomolsko prie Amūro Chabarovsko krašte gyventojas.

Šis vyras „pats internetu susisiekė su Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (HUR) atstovais“, Rusijos naujienų agentūroms nurodė FSB vietos skyrius.

Tuomet įtariamasis suteikė „informacijos apie Chabarovsko krašto gynybos įmones, sudarydamas sąlygas priešui planuoti ir vykdyti sabotažo [aktus] prieš gynybos ir pramonės komplekso objektus ir įmones“, sakoma pranešime.

Rusijos žiniasklaidos priemonių paskelbtame vaizdo įraše matyti saugumo pajėgų nariai, naktį prie vieno daugiabučio bėgantys įtariamojo link ir prispaudžiantis jį prie apsnigtos žemės.

Kyjivas paprastai neprisiima atsakomybės už sabotažo atakas Rusijoje, bet dažnai jas sveikina, sakydamas, kad tai teisingas atsakas į smūgius Ukrainai.

Gairės: Rusija, sulaikytas vyras, Šnipas, šnipinėjimas Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS