Rusijoje dėl įrašo apie Ukrainą įkalintas kelių policiją filmavęs tinklaraštininkas | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE DĖL ĮRAŠO APIE UKRAINĄ ĮKALINTAS KELIŲ POLICIJĄ FILMAVĘS TINKLARAŠTININKAS

  • 0

Rusijoje aštuoneriems su puse metų įkalintas kelių policiją kritikavęs tinklaraštininkas, kuris, anot teismo, skelbė melagingas naujienas apie Maskvos puolimą Ukrainoje.

38 metų Aleksandras Nozdrinovas turėjo nedidelį „Youtube“ kanalą, kuriame skelbė vaizdo įrašus apie jo gimtosios Krasnodaro srities kelių policijos pareigūnus, tariamai pažeidžiančius įstatymus.

Jis buvo suimtas 2022 metų kovą po to, kai tyrėjai jį apkaltino socialiniuose tinkluose paskelbus sugriautų pastatų nuotrauką su prierašu „Ukrainos miestai po išvaduotojų atvykimo“.

Interviu žiniasklaidos priemonei SOTA jo žmona Jekaterina griežtai neigė, kad jis buvo paskelbęs šią nuotrauką, ir tvirtino, kad jo areštą organizavo vietos policija, keršydama už jo vaizdo įrašus.

Krasnodaro teismo tarnyba penktadienį tvirtino, kad šią nuotrauką išsiuntė A. Nozdrinovas, o ją aptiko Krasnodaro srities Federalinės saugumo tarnybos pareigūnai.

„Jis nuteistas aštuonerius metus ir šešis mėnesius kalėti bendrojo režimo kolonijoje“, – nurodė teismas, taip pat uždraudęs jam ketverius metus dirbti žiniasklaidoje.

Nuo praėjusių metų, kai Rusija pradėjo plataus masto karo veiksmus prieš Ukrainą, Maskva ėmėsi precedento neturinčio susidorojimo su kitaminčiais, įkalinusi arba skyrusi baudas dešimtims valdžiai prieštaraujančių asmenų.

Gairės: karas Ukrainoje, kritika Rusijai, tinklaraštininkas, kelių policija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS