Rusijoje per sprogimą autobuse žuvo dvi moterys, 18 žmonių sužeista | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE PER SPROGIMĄ AUTOBUSE ŽUVO DVI MOTERYS, 18 ŽMONIŲ SUŽEISTA

Rusijos pietvakariniame Voronežo mieste ketvirtadienį driokstelėjus sprogimui autobuse žuvo dvi moterys ir dar 18 žmonių buvo sužeisti, pranešė vietos pareigūnai.

„Kol kas niekas nerodo, kad tai buvo teroristinė ataka“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Voronežo srities gubernatoriaus pavaduotojas Sergejus Sokolovas.

Autobuso vairuotojas valstybinei televizijai „Rossija 24“ sakė, kad nelaimės metu transporto priemonėje buvo 35 keleiviai.

Voronežo srities gubernatorius Aleksandras Gusevas penktadienį pranešė, kad ligoninėje mirė dar viena sužeista moteris, gimusi 1966 metais, ir išreiškė užuojautą aukų artimiesiems bei draugams.

Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad trijų ligoninėje gydomų sužeistųjų būklė sunki, aštuonių – vidutinė.

Sprogimas įvyko, kai autobusas stovėjo viešojo transporto stotelėje šalia vieno prekybos centro. Socialiniuose tinkluose vieno praeivio paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad sprogimas nuplėšė autobuso stogą ir išdaužė langus.

„Interfax“ citavo šaltinį vietos susisiekimo tarnybose, sakiusį, kad sprogo savadarbės autobuso dujų įrangos balionai, buvę ant stogo. Tačiau Voronežo merija pranešė, kad transporto priemonės registracijos dokumentuose nurodyta, jog autobusas buvo dyzelinis.

Rusijos tyrimų komiteto pranešime sakoma, kad tirti įvykio buvo pasiųsta ekspertų iš Maskvos. Iškelta byla dėl autobuso aplaidžios priežiūros, o tyrimus įvykio vietoje koordinuoja Nacionalinis antiteroristinis komitetas.

Pasak pareigūnų, atlikus pirminį tyrimą jokių sprogmenų pėdsakų nebuvo rasta.

GALERIJA

  • Rusijoje per sprogimą autobuse žuvo dvi moterys, 18 žmonių sužeista
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sprogo

Duju balionas,kuris buvo ant stogo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS