Rusijoje trečią dieną fiksuojamas rekordinis COVID-19 pacientų mirčių prieaugis | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE TREČIĄ DIENĄ FIKSUOJAMAS REKORDINIS COVID-19 PACIENTŲ MIRČIŲ PRIEAUGIS

Rusijoje per praėjusią parą nustatyti 22 144 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, taip pat mirė 819 anksčiau užsikrėtusių žmonių, rodo šeštadienį paskelbti kovą su epidemija koordinuojančio operatyvinio štabo duomenys.

Per parą nustatytų COVID-19 pacientų mirčių skaičius šeštadienį buvo didžiausias šalyje nuo pandemijos pradžios. Mirštamumo rekordas fiksuotas jau trečią dieną iš eilės.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 22 277 naujus užsikrėtimo atvejus ir 815 pacientų mirtį. Ketvirtadienį buvo pranešta apie 21 932 naujus koronavirusinės infekcijos atvejus ir 808 mirusius pacientus.

Maskvoje per pastarąją parą nustatyta 2 317 naujų COVID-19 atvejų. Per praėjusią parą sostinėje mirė 57 užsikrėtę žmonės.

Sankt Peterburge buvo patvirtinti 1 823 nauji užsikrėtimo atvejai, 48 užsikrėtusieji mirė.

Nuo pandemijos pradžios Rusijoje užregistruota iš viso 6 579 212 COVID-19 atvejų, 169 683 užsikrėtusieji mirė. Persirgę koronavirusine infekcija šalyje pasveiko 5 867 890 pacientų, iš jų 19 550 – per praeitą parą.

Pagal COVID-19 aukų skaičių Rusija pirmauja Europoje, bet oficialiai registruojami tik atvejai, kai skrodimo metu koronavirusinė infekcija nustatoma kaip pagrindinė mirties priežastis.

Statistikos agentūra „Rosstat“, vadovaudamasi platesniu su koronaviruso susijusios mirties apibrėžimu, pranešė, kad Rusijoje iki birželio pabaigos mirė daugiau nei 300 tūkst. užsikrėtusiųjų.

Valdžia susiduria su skeptišku požiūriu visuomenėje į skiepus: remiantis šią savaitę Rusijos sociologinių tyrimų bendrovės „Levada Centr“ atlikta apklausa, 55 proc. respondentų vakcinuotis neketina.

Rusams siūlomos trys šalyje sukurtos vakcinos, bet jokių vakarietiškų alternatyvų.

Kaip skelbia tinklalapis „Gogov“, kaupiantis duomenis apie COVID-19 iš Rusijos regionų, penktadienį visiškai pasiskiepijusių šalyje buvo šiek tiek daugiau nei 30 mln. iš maždaug 146 mln. gyventojų.

Tuo metu Maskvoje penktadienį buvo toliau atšaukiami suvaržymai: meras Sergejus Sobianinas panaikino darbdaviams taikytą reikalavimą sudaryti sąlygas bent 30 proc. darbuotojų dirbti iš namų.

S. Sobianinas savo tinklapyje pareiškė, kad epidemija „ir toliau traukiasi“ ir kad naujų hospitalizacijos atvejų sostinėje nuo birželio vidurio sumažėjo daugiau nei perpus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

bidono su putka sutarciu pasekme==========

SUSIJUSIOS NAUJIENOS