Rusijos oro antskrydžiai smogė Kryvyj Rihui centrinėje Ukrainoje: žuvo 11 žmonių | KaunoDiena.lt

RUSIJOS ORO ANTSKRYDŽIAI SMOGĖ KRYVYJ RIHUI CENTRINĖJE UKRAINOJE: ŽUVO 11 ŽMONIŲ

Per naktinius Rusijos raketų smūgius į infrastruktūrą, įskaitant penkiaaukštį gyvenamąjį namą ir vandens sandėlį Ukrainos centriniame Kryvyj Riho mieste, žuvo 11 žmonių, antradienį pranešė pareigūnai.

Vietos valdžia sakė, kad yra žuvusiųjų ir sužeistųjų, Kyjive ir kituose miestuose pranešus apie dronų ir raketų atakas.

Tarp civilių taikinių, į kuriuos pataikė „didelio tikslumo pabūklai“, buvo ir penkiaaukštis pastatas, per „Telegram“ pranešė Kryvyj Riho karinės administracijos vadovas Oleksandras Vilkulas.

„Greitosios pagalbos tarnyba teikia pagalbą, yra itin sunkios būklės nukentėjusiųjų, po griuvėsiais tikriausiai yra žmonių“, – sakė jis.

Serhijus Lysakas, Dnipropetrovsko srities, kuriai priklauso Kryvyj Rihas, gubernatorius, sakė, kad Kryvyj Rihas buvo masiškai atakuotas raketomis.

„Yra žuvusiųjų ir sužeistųjų“, – sakė jis ir pridūrė, kad išsami informacija bus pateikta vėliau.

Ukrainos sostinė ir šiaurės rytuose esantis Charkivo miestas taip pat buvo atakuojami raketomis ir dronais.

„Pirminiais duomenimis, priešas naudojo „Kh-101/555“ sparnuotąsias raketas“, – pranešė Kyjivo miesto karinė administracija.

„Visi priešo taikiniai oro erdvėje aplink Kyjivą buvo aptikti ir sėkmingai sunaikinti priešlėktuvinės gynybos pajėgomis ir priemonėmis“, – teigiama pranešime, kuriame priduriama, kad informacijos apie nukentėjusiuosius ar padarytą žalą iš karto negauta.

Charkive per dronų ataką nukentėjo civilinė infrastruktūra, sakė miesto meras Ihoris Terechovas.

„Pirminiais duomenimis, apgadinta komunalinių paslaugų įmonė Kyjivo rajone, taip pat sandėlis Saltivskio rajone. Pastarajame dėl sprogimo kilo gaisras“, – sakė jis.

Oro pavojus taip pat buvo paskelbtas Dnipropetrovsko srityje ir kaimyninėse Donecko bei Poltavos srityse.

Nauja oro atakų banga buvo surengta po to, kai Ukraina pareiškė atkovojusi kelis kaimus ir pasistūmėjusi į priekį kontrpuolime prieš Rusijos pajėgas.

„Kova sunki, bet mes judame į priekį, tai labai svarbu“, – pirmadienį sakė V. Zelenskis kasdieniniame vakaro kreipimesi.

Žuvo 11 žmonių

Per naktinius Rusijos raketų smūgius į infrastruktūrą, įskaitant penkiaaukštį gyvenamąjį namą ir vandens sandėlį Ukrainos centriniame Kryvyj Riho mieste, žuvo 11 žmonių, antradienį pranešė pareigūnai.

Dnipropetrovsko srities, kuriai priklauso Kryvyj Rihas, gubernatorius Serhijus Lysakas platformoje „Telegram“ nurodė, kad iš po griuvėsių ištraukus dar vieno žmogaus palaikus, žuvusiųjų skaičius išaugo iki 11.

Pasak jo, paieškų ir gelbėjimo operacija yra baigta.

Tuo tarpu miesto karinės administracijos vadovo Oleksandro Vilkulo įraše socialiniuose tinkluose skelbta, kad sužeisti 28 žmonės.

Jo duomenimis, šešios raketos pataikė į penkis civilinius objektus.

Per smūgį į penkiaaukštį gyvenamąjį namą žuvo keturi žmonės, o 21 buvo sužeistas, pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Anksčiau pareigūnai teigė, kad žuvo 10 žmonių.

Gairės: Kryvyj Riho, karas Ukrainoje, Rusijos kariai, antskrydžiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS