Per Rusijos pajėgų atakas Ukrainoje žuvo šeši žmonės, Chersone nutrūko elektros tiekimas | KaunoDiena.lt

PER RUSIJOS PAJĖGŲ ATAKAS UKRAINOJE ŽUVO ŠEŠI ŽMONĖS, CHERSONE NUTRŪKO ELEKTROS TIEKIMAS

  • 0

Ukrainos pareigūnai trečiadienį pranešė, kad Rusija į taikinius Ukrainoje paleido beveik 50 „Shahed“ dronų ir apšaudė traukinių stotį, kurioje daugiau kaip 100 civilių gyventojų laukė traukinio, vykstančio į Kyjivą.

Per apšaudymą žuvo mažiausiai penki žmonės, o didžiojoje Chersono miesto dalyje nutrūko elektros energijos tiekimas.

Rusijos atakos vyko praėjus dienai po to, kai Ukrainos karinės oro pajėgos Juodojoje jūroje netoli aneksuoto Krymo sunaikino Rusijos desantinį laivą, abiem pusėms stengiantis padaryti ženklią pažangą beveik du metus trunkančiame kare.

Pasak Ukrainos vidaus reikalų ministro Ihorio Klymenkos, naktį Kremliaus pajėgos pradėjo intensyvų Chersono srities bombardavimą iš artilerijos ir dronų. Tuo metu apie 140 civilių laukė traukinio to paties pavadinimo srities sostinėje. Per apšaudymą žuvo vienas policininkas, du civiliai bei du policininkai buvo sužeisti.

Trečiadienio rytą į Kyjivą atvyko daugiau kaip 100 žmonių, kurie išpuolio metu laukė traukinio, pranešė Ukrainos geležinkelių bendrovė „Ukrzaliznytsya“.

Per išpuolį Chersono srityje ir jos sostinėje apgadinti gyvenamieji rajonai ir prekybos centras, taip pat buvo pažeisti elektros tinklai, todėl per šalčius apie 70 proc. namų ūkių Chersone liko be elektros, sakė srities gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

Jis teigė, kad kol kas neįmanoma nustatyti, kada gali būti atnaujintas elektros energijos tiekimas.

Praėjusią žiemą Rusijos pajėgos taip pat taikėsi į energetikos infrastruktūrą, bandydamos palaužti ukrainiečių ryžtą.

Odesoje, kitame dideliame Pietų Ukrainos mieste, per Rusijos dronų ataką žuvo du žmonės ir dar trys, įskaitant 17-metį paauglį, buvo sužeisti, sakė srities gubernatorius Olehas Kiperis.

Ukrainos oro pajėgos pranešė, kad per naktį iš 46 Rusijos paleistų dronų sunaikino 32.

Tačiau Vakarų šalių vertinime teigiama, kad šią savaitę Rusijai užėmus vieną miestą Rytų Ukrainoje, ji negalės pasiekti didesnių laimėjimų mūšio lauke.

Ukrainos vyriausiasis kariuomenės vadas Valerijus Zalužnas antradienį pareiškė, kad jo pajėgos atsitraukė į Marjinkos, esančios maždaug už 20 km į vakarus nuo Donecko, didžiausio Rusijos kontroliuojamos teritorijos miesto, pakraščius.

V. Zalužnas sakė, kad ukrainiečių kariai beveik dvejus metus kontroliavo Marjinką, bet rusai, anot jo, jį griovė gatvė po gatvės, namas po namo.

Visgi JAV įsikūrusio Karo studijų instituto (ISW) teigimu, mažai tikėtina, jog Rusijos pajėgos iš Marjinkos sparčiai žengs į priekį.

Tačiau centras pažymėjo, kad „vietinės Rusijos puolamosios operacijos vis dar daro spaudimą Ukrainos pajėgoms daugelyje fronto Rytų Ukrainoje vietų“.

Gairės: karas Ukrainoje, karas, Chersonas, žuvo žmonės, nutrūko elektros tiekimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS