Rusijos specialiosios pajėgos nukovė šaulį, įsiveržusį į privatų namą netoli Maskvos | KaunoDiena.lt

RUSIJOS SPECIALIOSIOS PAJĖGOS NUKOVĖ ŠAULĮ, ĮSIVERŽUSĮ Į PRIVATŲ NAMĄ NETOLI MASKVOS

  • 0

Rusijos saugumo pajėgos šeštadienį pranešė nukovusios sunkiai ginkluotą šaulį, kuris įsiveržė į privatų namą Maskvos priemiestyje ir jas atakavo, neva grasindamas surengti žygį į Kremlių.

Po to, kai įsibrovė į negyvenamą namą, esantį elitiniame kotedžų rajone Istros mieste, maždaug už 45 km į vakarus nuo Maskvos, užpuolikas buvo pastebėtas sargybinių. Jis juos laikė grasindamas ginklu, tačiau jiems pavyko pabėgti, pranešė Rusijos žiniasklaida.

Kelias valandas valdžios institucijos derėjosi su užpuoliku, kuris buvo apsirengęs koviniais drabužiais ir turėjo Kalašnikovo automatą. Vyras teigė, kad atvyko iš fronto linijos Ukrainoje ir buvo Dievo paragintas žygiuoti į Kremlių.

Jis atsisakė pasiduoti, šaudė į specialiąsias pajėgas ir žuvo, kai jos įsiveržė į namą, pranešė Rusijos nacionalinė gvardija, nurodžiusi, kad užpuolikas turėjo kelis automatinius ginklus ir rankines granatas.

Rusijos įstatymų leidėjas Aleksandras Chinšteinas atpažino užpuoliką kaip 35 metų Krasnojarsko miesto gyventoją Viačeslavą Černenką. Neaišku, ar jis iš tiesų kariavo Ukrainoje, kaip teigė. Istros administratorė Tatjana Vituševa apibūdino jį kaip psichiškai nestabilų.

Kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės teigė, kad kotedžas, į kurį jis įsilaužė, kadaise priklausė Viktorui Janukovyčiui, Maskvai palankiam buvusiam Ukrainos prezidentui, kurį iš posto išvertė masiniai protestai ir kuriam Rusija suteikė prieglobstį. Dabartinis savininkas, kuris incidento metu buvo išvykęs į užsienį, namą pardavinėja.

Šis incidentas, įvykęs praėjus beveik mėnesiui po to, kai Rusijos privačios karinės samdinių bendrovės „Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas sukėlė trumpalaikį maištą, kurio metu jo kariai užėmė karinį štabą pietiniame Rostovo prie Dono mieste ir priartėjo prie Rusijos sostinės per mažiau nei 200 km, siekdami nuversti aukščiausiąją šalies kariuomenės vadovybę, sulaukė didelio žiniasklaidos dėmesio.

Birželio 23–24 dienomis vykusį sukilimą J. Prigožinas sutiko nutraukti pagal susitarimą, kuriuo jam ir jo samdiniams buvo suteikta amnestija ir leista persikelti į Baltarusiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS