S. Lavrovas: Rusijos kariniai tikslai pasikeitė | KaunoDiena.lt

S. LAVROVAS: RUSIJOS KARINIAI TIKSLAI PASIKEITĖ

Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Rusijos kariniai tikslai Ukrainoje nebėra sutelkti „tik“ į šalies rytus, ir pridūrė, kad Vakarų tiekiama ginkluotė pakeitė Kremliaus skaičiavimus.

„Dabar geografija yra kitokia. Kalbame ne tik apie DNR ir LNR, bet ir apie Chersono regioną, Zaporižios regioną ir daugelį kitų teritorijų“, – interviu valstybinei žiniasklaidai sakė S. Lavrovas. – Šis procesas tęsiasi, nuosekliai ir atkakliai“.

Rusijos užsienio reikalų ministras pridūrė, kad jo šalies tikslai dar labiau išsiplės, jei Vakarai pristatys į Kyjivą tolimojo nuotolio ginklus.

„Tai reiškia, kad geografinės užduotys tęsis dar toliau nuo dabartinės linijos“, – pabrėžė S. Lavrovas.

Kaip rašo „Reuters“, užsienio reikalų ministro teigimu, Rusija negali leisti, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis „ar kas jį pakeistų“ grasinti jos arba DPR ir LPR teritorijai didesnio nuotolio sistemomis.

Taikos derybos su Ukraina dabar „neturi prasmės“

Rusija trečiadienį pareiškė, kad taikos derybos su Ukraina „esant dabartinei padėčiai“ neturi prasmės, Maskvai tęsiant puolimą provakarietiškoje kaimyninėje valstybėje.

„Esant dabartinei padėčiai tai neturi jokios prasmės“, – sakė S. Lavrovas interviu valstybinei žiniasklaidai, kalbėdamas apie taikos derybas su Kyjivu.

Jis sakė, kad pirmieji derybų su Ukraina raundai parodė, jog Kyjivas neturi „noro ką nors rimtai aptarti“.

„Jie paprasčiausiai niekada nesugebės suformuluoti nieko, kas būtų verta rimto rimtų žmonių dėmesio“, – kalbėjo ministras.

„Mes tai jau supratome“, – pridūrė jis.

Jie paprasčiausiai niekada nesugebės suformuluoti nieko, kas būtų verta rimto rimtų žmonių dėmesio.

Pasak S. Lavrovo, Rusijos ir Ukrainos derybos faktiškai sustojo balandžio viduryje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė kariuomenę į Ukrainą vasario 24 dieną.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) siekia, kad Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis galiausiai susitiktų Stambule tartis dėl kautynių nutraukimo ir oficialių taikos derybų pradžios.

Rusijos kariuomenė nevykdė didelių puolamųjų operacijų, kai šio mėnesio pradžioje užėmė paskutiniąsias ukrainiečių pajėgų tvirtoves kaimyninėje Luhansko srityje, kartu su Donecko sritimi sudarančioje Donbaso regioną.

Analitikai mano, kad Rusijos kariuomenė dabar perėjo į „operatyvinę pauzę“, per kurią bus papildytos ginkluotės atsargos ir pergrupuotos pajėgos.

Ukraina savo ruožtu stengiasi sužlugdyti Maskvos planus, rengdama vis galingesnes atakas prieš karinius sandėlius ir kitą logistikos infrastruktūrą, per kurias naudojamos iš JAV ir Europos gautos raketų sistemos.

JAV pareigūnai mano, kad Rusija mėgina kompensuoti savo nuostolius, tardamasi dėl šimtų kovinių dronų įsigijimo iš Irano.

Gairės: karas Ukrainoje, Sergejus Lavrovas, Rusijos tikslai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS