S. Praljako advokatė nesitikėjo, kad jis taip pasielgs teismo salėje | KaunoDiena.lt

S. PRALJAKO ADVOKATĖ NESITIKĖJO, KAD JIS TAIP PASIELGS TEISMO SALĖJE

  • 2

Per Jungtinių Tautų karo nusikaltimų tribunolo posėdį trečiadienį, kaip įtariama, nuodų išgėrusio buvusio Bosnijos kroatų pajėgų vado Slobodano Praljako (Slobodano Praliako) advokatė tvirtina neįtarusi, kad jos klientas taip pasielgs.

Ketvirtadienį naujienų agentūra „Hinter“ citavo jo advokatę Niną Pinter, kuri sakė: „Nesitikėjau, kad jis gali ką nors panašaus padaryti.“

N. Pinter apibūdina S. Praljaką kaip „išdidų vyrą, kuris nebūtų galėjęs gyventi su kaltinamuoju nuosprendžiu ir išeiti iš teismo salės su antrankiais“.

Kroatijos valstybinė televizija praneša, kad N. Pinter buvo apklausta Nyderlandų policijos, kuri pradėjo tyrimą, siekdama išsiaiškinti, kaip S. Praljakas gavo nuodų, kuriuos išgėrė per teismo posėdį, Tarptautinio baudžiamojo tribunolo buvusiai Jugoslavijai (TBTBJ) teisėjams paskelbus, kad palieka galioti 20 metų laisvės atėmimo bausmę jam ir penkiems kitiems buvusiems Bosnijos kroatų politiniams ir kariniams lyderiams.

Šis dramatiškas incidentas įvyko trečiadienį, kai S. Praljakas piktai atmetė teisėjų verdiktą skirti bausmę už žiaurumus, įvykdytus separatistiniame Bosnijos kroatų darinyje per dešimto dešimtmečio konfliktus Balkanuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vadakste

Gal parasykit ,kas pradejo ir kodel karo veiksmus , nesanrtaikas tarp ivairiu tautu ,kuomet isiplieske pilietinis karas. Juk pradziu pradzia tai buvo , kas suzlugde ir iki karo privede didziule Jugoslavijos valstybe. Taip iseina , kad Jugoslavijoje gyveno ivairiu tautu zmones, o paskui pradejo vieni kitus naikinti . Is kur tokia zmoniu neapykanta , kad pakele vieni proies kitus ginklus. Stop karams , kur jie bevyktu. Zmonijai reikalinga taika. Jei zmones neapsiramis, kariaus , tai tu teismu tik dauges,nes yra zmoniu kurie niekina karus . Stop karams sakykim visi dori pasaulio zmones. Zmogus gime gyventi , o ne del kazkieno sukeltu karu mirti.

Faktas

Iš tikro situacija nepavydėtina: nekariausi - būsi nuteistas savųjų, kariavai - tapai karo nusikaltėliu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS