Avarijoje šalia Tokijo nukentėjo dešimtys žmonių, vienas žuvo | KaunoDiena.lt

AVARIJOJE ŠALIA TOKIJO NUKENTĖJO DEŠIMTYS ŽMONIŲ, VIENAS ŽUVO

Japonijos sostinę Tokiją ir Jokohamą jungiančioje judrioje geležinkelio linijoje ketvirtadienį susidūrus keleiviniam traukiniui ir sunkvežimiui žuvo vienas ir buvo sužeista dar maždaug 30 žmonių, pranešė pareigūnai.

Per avariją nuo bėgių nulėkė priekinis traukinio vagonas ir buvo sumaitotas sunkvežimis, kuris užsiliepsnojo. Iš sunkvežimio ant bėgių pabiro krovinys: apelsinai ir citrinos.

Traukinio priekinis langas buvo visiškai išmuštas, o sunkvežimis atrodė prispaustas prie sienos iškart už pervažos, kur įvyko susidūrimas.

„Gelbėtojų komandos pasirūpino 30-čia sužeistų žmonių. Du iš jų patyrė sunkius sužeidimus... Vienas iš sunkiai sužeistų žmonių mirė, patvirtino ligoninė“, – žurnalistams įvykio vietoje sakė ugniagesių departamento pareigūnas.

Kaip pranešė traukinių bendrovė „Keikyu“, mašinistas sakė įjungęs avarinius stabdžius, bet susidūrimo išvengti vis tiek nepavyko.

Kompanija nurodė pradėjusi tyrimą dėl avarijos, kuri įvyko prieš pat vidurdienį, ekspresui su 500 keleivių lekiant per pervažą.

„Didžiausias leistinas greitis čia yra 120 km per val. ir mes manome, kad traukinys važiavo tokiu greičiu“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Keikyu“ atstovas, nesutikęs skelbti savo pavardės.

„Ten yra anomalijų fiksavimo sistema nepaprastiesiems atvejams ir tokiems atvejams, kaip sunkvežimio įstrigimas pervažoje. Ši sistema pradėjo veikti, mirksėjo pavojaus signalas“, – pridūrė atstovas.

Japonijos traukiniai garsėja saugumu bei punktualumu ir šalies geležinkelių tinkle retai įvyksta avarijų. 

Anksčiau šiais metais 14 žmonių buvo nesunkiai sužeisti Tokijo priemiestyje autonominiam traukiniui įsirėžus į vagonų atmušos konstrukcijas.  

2005 metų balandį dideliu greičiu važiavęs priemiestinis traukinys netoli Osakos rytinio piko valandą staigiame posūkyje nulėkė nuo bėgių ir rėžėsi į daugiabutį. Žuvo mašinistas ir 106 keleiviai, o dar daugiau kaip 550 žmonių buvo sužeisti.

Tai buvo didžiausia nelaimė Japonijos geležinkeliuose nuo 1963 metų, kai Jokohamoje prekiniam traukiniui susidūrus su sunkvežimiu, o tada į šį traukinį įsirėžus dviem keleiviniams traukiniams žuvo 161 žmogus.

Daugiausiai gyvybių nusinešusi geležinkelio avarija Japonijoje įvyko 1947 metų vasarį. Tąsyk netoli Tokijo traukiniui nuvažiavus nuo bėgių žuvo 184 žmonės, dar beveik pusė tūkstančio buvo sužeisti.

GALERIJA

  • Avarijoje šalia Tokijo nukentėjo dešimtys žmonių, vienas žuvo
  • Avarijoje šalia Tokijo nukentėjo dešimtys žmonių, vienas žuvo
  • Avarijoje šalia Tokijo nukentėjo dešimtys žmonių, vienas žuvo
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vladimiras Moskvičiovas

UŽUOJAUTA JŲ ŽUVUSIEMS ŠEIMOMS-KAIP GELEŽINKELININKAS LIKĘS DARBE BE 2 KOJŲ TĄ SUPRANTU GERIAU UŽ VISUS .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS