Šaltinis: Jemeno sukilėliai, „Hamas“ svarsto „plėsti konfrontaciją“ su Izraeliu | KaunoDiena.lt

ŠALTINIS: JEMENO SUKILĖLIAI, „HAMAS“ SVARSTO „PLĖSTI KONFRONTACIJĄ“ SU IZRAELIU

  • 9

Irano remiami Jemeno husių sukilėliai Libane įvykusiame susitikime su „Hamas“ ir kitomis palestiniečių grupuotėmis aptarė galimybes „plėsti konfrontaciją“ su Izraeliu ir jo „apsupimą“, naujienų agentūrai AFP šeštadienį pareiškė vienas husių pareigūnas.

Nuo Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios husiai vykdo išpuolius prieš laivus Raudonojoje jūroje, kurie sutrikdė pasaulinę prekybą, o sukilėliai teigia, kad jie taip solidarizuojasi su palestiniečiais.

Praėjusią savaitę su husiais Beirute susitiko „Hamas“, dėl kurios spalio 7-osios išpuolio prieš Izraelį prasidėjo karas, „Islamo džihado“ ir „Palestinos išlaisvinimo liaudies fronto“ (PFLP) atstovai, pareiškė pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Palestiniečių šaltiniai naujienų agentūrai AFP penktadienį sakė, kad toks susitikimas buvo surengtas, o vienas iš jų teigė, kad atstovai aptarė „mechanizmus, kaip koordinuoti pasipriešinimo veiksmus“ kitame karo Gazos Ruože, kuris tęsiasi jau šeštą mėnesį, etape.

Dar vienas palestiniečių šaltinis, taip pat pageidavęs likti nežinomas, kad galėtų pasidalyti išsamesne informacija apie susitikimą, agentūrai AFP sakė, kad susitikime dalyvavę asmenys aptarė „papildomą „Ansar Allah“ (husių) vaidmenį, kurį sukilėlių grupuotė galėtų atlikti kartu su palestiniečių grupuotėmis, ypač tuo atveju, jei Izraelis pradėtų puolimą Rafoje“.

Prieglobstį Rafoje – mieste prie pakrantės teritorijos pietinės sienos su Egiptu ir paskutinėje didelėje miesto teritorijoje, išvengusioje Izraelio antžeminio puolimo – rado dauguma Gazos Ruožo gyventojų.

Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuras penktadienį pareiškė, kad patvirtino karinės operacijos Rafoje planą, tačiau laiko terminų nenurodė.

Husiai, „Hamas“ ir „Islamo džihadas“ priklauso Irano remiamai vadinamajai pasipriešinimo ašiai – Izraeliui ir Jungtinėms Valstijoms priešiškų grupuočių aljansui, kuriam taip pat priklauso Libano „Hezbollah“ bei ginkluotos grupuotės Irake.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Cha

Nu tegu plečia. Gaus nuo žydų tiek kad mažai nepasirodys. Tegu tik duoda priežastį ateit ir suvaryt viską iki grindinio. Teisingai žydai daro - jau nėr kur dingt nuo tų islamiškų werbliūdų. Sėdėtų savo kampuose dykumose molinėse būdose bet neee.. Aniem alaxakbaras rūpi. Ir p is t kitiem prota ant galvos usilipus

:)))

kakodel konservuotiem beretnykam labai patinka okupantai

J

Pagarba palaikantiems Palestiną o šitiems vyrukams išskirtinė pagarba matosi, kad turi kiaušinius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS