Septintą gimtadienį sutiko Rusijai bombarduojant namus: raketos skrido tiesiai pas mus | KaunoDiena.lt

SEPTINTĄ GIMTADIENĮ SUTIKO RUSIJAI BOMBARDUOJANT NAMUS: RAKETOS SKRIDO TIESIAI PAS MUS

  • 0

Kam žaislinė mašina, kam saldumynai, o kam pabėgimas iš Rusijos karių bombarduojamų namų yra geriausia gimtadienio dovana. Makaras septintąjį gimtadienį sutiko aplink vykstant sprogimams, praneša LNK.

Berniukas išgarsėjo, kai per savo gimtadienį išplatino įrašą iš Rusijos karių subombarduotų namų.

„Mano vardas Makaras ir šiandien man septyneri. Taip atrodo mano namai. Dėl to galime dėkoti vadinamiesiems „gelbėtojams“ iš Rusijos“, – vaizdo įraše kalbėjo berniukas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Tą dieną, kai Makarui suėjo septyneri, Rusijos kariuomenės raketos pataikė į namą, kuriame gyveno ir berniukas su savo šeima.

„Keturios raketos skrido tiesiai pas mus, tik į kitą aukštą. Gyvenome penktame, o jie pataikė į ketvirtą. Stogas nukrito tiesiai ant mūsų, sienų visiškai nebuvo, grindų irgi nebebuvo“, – pasakojo Makaras.

Laimei, berniuko šeima liko gyva. Vos atsitokėję po patirto šoko, sugalvojo įrašyti vaizdo įrašą.

Žmonės žino, kas ten, Mariupolyje, vyksta? Kaip gyvena mūsų vaikai?

„Atsikėlėme ir pasakiau, kad įrašysiu vaizdo įrašą. Niekaip nesupratau: žmonės žino, kas ten, Mariupolyje, vyksta? Kaip gyvena mūsų vaikai?“, – kalbėjo Makaro mama Irina.

Dabar berniukas su savo šeima saugus, jiems pavyko pabėgti į Zaporižę, kur gyvenimas kur kas ramesnis. Makaro mama pasakojo, kad sūnaus įrašą išplatino tikėdamasi skleisti žinią pasauliui apie tai, kas vyksta Ukrainoje.

„Galvojau, kad tikrai iš čia pabėgsiu ir būtinai parodysiu šį filmuką, kad žmonės žinotų, kas vyksta Mariupolyje, kodėl tai vyksta ir kodėl mūsų niekas negelbėja“, – teigė Irina.

Vis dėlto ji pripažino, kad įrašas socialiniuose tinkluose sulaukė ne tik palaikymo, bet ir kritikos. Ne visi tiki, kad įrašas tikras, tenka skaityti komentarus, kad ukrainiečiai patys kalti dėl karo.

„Iš pradžių buvo nemalonu, tačiau dabar tiesiog juokinga“, – tikino Irina.

Nepaisant ciniškų žinučių, Makaro mama pasakojo sulaukusi ir atsiliepimų iš rusų, kurie tikino po jos vaizdo įrašo pakeitę savo požiūrį į šį karą. Tai, anot moters, ir buvo pagrindinis jos įrašo tikslas.

Gairės: Makaras, karas Ukrainoje, gimtadienis, bombardavo namus, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS