Šiaurės Korėjos lyderis pagrasino prevenciniu branduoliniu smūgiu | KaunoDiena.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS LYDERIS PAGRASINO PREVENCINIU BRANDUOLINIU SMŪGIU

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) pakartojo perspėjimą, kad Pchenjanas gali „prevenciškai“ panaudoti savo branduolinę ginkluotę priešiškoms pajėgoms atremti, šeštadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Kim Jon Unas savo kariuomenės vadams sakė, kad siekiant išlaikyti Šiaurės Korėjos ginkluotųjų pajėgų „absoliutų pranašumą“ šalis turi būti pajėgi „prevenciškai ir visokeriopai užkardyti ir žlugdyti visus pavojingus mėginimus ir grasinamus veiksmus... jeigu to prireiktų“, rašo valstybinė naujienų agentūra KCNA.

Pchenjanas turėtų toliau stiprinti savo arsenalą, siekdamas suformuoti „triuškinamus karinius raumenis, kad jokia jėga pasaulyje negalėtų provokuoti“ Šiaurės Korėjos, pabrėžė Kim Jong Unas. Pasak jo, tokia politika yra „gyvybiškai svarbi mūsų šalies saugumui garantuoti“.

Lyderis panašių komentarų išsakė ir pirmadienį per vieną karinį paradą. Tąsyk jis pareiškė, kad Pchenjanas galėtų panaudoti savo atominių ginklų arsenalą, jeigu būtų sukelta grėsmė Šiaurės Korėjos „fundamentaliems interesams“.

Naujausi Kim Jong Uno komentarai nuskambėjo per susitikimą su ginkluotųjų pajėgų vadais. Lyderis padėkojo jiems už pastangas organizuojant pirmadienį įvykusį paradą, skirtą šalies ginkluotųjų pajėgų įkūrimo 90-osioms metinėms paminėti. Be kita ko, parade Šiaurės Korėja pademonstravo savo galingiausias tarpžemynines balistines raketas.

Nors Šiaurės Korėjai taikomos griežtos sankcijos, šalis toliau stengiasi įgyvendinti Kim Jong Uno užmojus modernizuoti kariuomenę. Nuo šių metų pradžios buvo surengta virtinė draudžiamų ginkluotės bandymų, o JAV pasiūlymai atnaujinti derybas buvo ignoruojami.

Praeitą mėnesį Pchenjanas išbandė tarpžemyninę balistinę raketą, pirmąkart nuo 2017 metų paleidęs ją nuskrieti visą pasiekiamą nuotolį. Be to, iš palydovų padarytos nuotraukos rodo, kad Šiaurės Korėja suintensyvino veiklą savo branduolinių bandymų komplekse.

Ginkluotės bandymai intensyvėja Pietų Korėjai ruošiantis naujo prezidento Yoon Suk-yeolo (Jun Sukjolo) atėjimui į valdžią. Šis politikas demonstravo karingesnę poziciją Šiaurės Korėjos atžvilgiu ir neatmetė prevencinio smūgio galimybės, jeigu jo prireiktų.

Analitikai sako, kad Kim Jong Uno perspėjimai rodo, jog jis nėra nusiteikęs dialogui su Seulo naująja valdžia.

„Kimo komentarai nerodo jokio intereso užmegzti ryšius su ateinančia Yoono administracija Pietų Korėjoje arba atnaujinti derybas dėl denuklearizacijos su Jungtinėmis Valstijomis“, –  sakė Seule veikiančio moterų universiteto „Ewha“ tarptautinių studijų profesorius Leifas-Ericas Easley (Leifas Erikas Izlis).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

..tas meitelis --bendrai yra nenusakomos psichikos

TAIKOS !!

Labai teisingai:shizefrenija!! ...O nesveika politika shizofreniko galvoje [[su atomu tarpkojyje!! tai pavojus ZEMES zmonijai ir Zemes Rutuliui.

ogi

dar 1 pridurkas arogantiskame savifone sizofrenisku ambiciju idijotas juk PK tai tapati tauta ir nieks jo nepuola===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS