Sibire – nauji miškų gaisrai | KaunoDiena.lt

SIBIRE – NAUJI MIŠKŲ GAISRAI

Rusijoje liepsnoja nauji miškų gaisrai.

„Žinoma, kad dabar visi susitelkę į kovą su koronaviruso plitimu. Tačiau tai negali sumažinti mūsų dėmesio kitoms potencialioms grėsmėms, - pirmadienį konferencijoje vaizdo ryšiu su atitinkamų tarnybų atstovais sakė prezidentas Vladimiras Putinas.

Situacija, anot jo, kol kas yra stabili, tačiau bet kuriuo metu gali greitai pasikeisti. Civilinės apsaugos duomenimis, iš viso šiais metais registruota jau beveik 3 500 miškų gaisrų, išdegė 475 000 hektarų plotas. Ypač liepsnos siautėja regionuose prie garsiojo Baikalo ežero netoli Krasnojarsko Rusijos Tolimuosiuose Rytuose.

Pernai dideli gaisrai pirmiausiai liepsnojo Sibiro miškuose – ypač taigoje, kuri labai svarbi pasaulio klimatui. „Greenpeace“ aktyvistų duomenimis, tada pelenais virto 15 mln. hektarų dydžio teritorija. Dabartinė situacija jau yra kritiška, teigia Civilinė apsauga. Kai kuriose vietovėse jau esą yra daugiau gaisrų nei pernai metais.

„Greenpeace“ įspėjo, kad gaisrai šiais metais dėl mažo sniego kiekio ir ankstyvo pavasario gali būti dar didesni. Ir gamtos apsaugos ministras Dmitrijus Kobylkinas pabrėžė, kad klimato kaita prisideda prie didelių gaisrų. Be to, jis įspėjo dėl neįprastai karštos vasaros.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

ar jau visai pabludot nesamones rasinet...

Anonimas

Ach jau Sibiro miškai pasidarė svarbūs pasaulio klimatui? O Lietuvos miškai ne ? Ai koks atradimas.....o rusai šiemet šaudo chocholų diversantus Sibire iš malūnsparnių, todėl ir padegimų mažiau.

Hai

Tukstančius metu dege tie miškai. Dega ir degs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS