Sirijos valstybinė žiniasklaida: Izraelis smogė kariniams objektams Sirijos pietuose | KaunoDiena.lt

SIRIJOS VALSTYBINĖ ŽINIASKLAIDA: IZRAELIS SMOGĖ KARINIAMS OBJEKTAMS SIRIJOS PIETUOSE

  • 7

Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad trečiadienį Izraelis smogė kariniams objektams Sirijos pietuose ir padarė materialinės žalos.

„Šiandien apie 22 .50 val. (vietos ir 21.50 val. Lietuvos laiku) Izraelio priešas surengė oro antpuolį iš Baalbeko krypties Libane, taikydamasis į kai kuriuos karinius punktus pietiniame regione, ir padarė tam tikrų materialinių nuostolių“, – nurodė valstybinė naujienų agentūrai SANA, cituodama karinį šaltinį.

Tvyrant įtampai Artimųjų Rytų regione dėl Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ karo, pastarąjį mėnesį žydų valstybė ne kartą smogė Sirijai.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) trečiadienį pranešė, kad per šiuos Izraelio smūgius netoli Sirijos sostinės po to, kai jis sudavė smūgius „Hezbollah“ priklausantiems taikiniams, žuvo trys Irano remiami kovotojai.

„Per Izraelio smūgius į „Hezbollah“ priklausančius ūkius ir kitus objektus netoli Akrabos ir Sajido Zeinabos žuvo trys ne Sirijos proiranietiški kovotojai“, – nurodė organizacijos vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Anot SOHR, Akraboje yra karinis oro uostas, esantis daugiau nei už 10 kilometrų nuo Damasko tarptautinio oro uosto.

Izraelis taip pat smogė Sirijos oro gynybos objektams šalies pietinėje Svaidos provincijoje, pareiškė organizacija.

Praėjusį mėnesį dėl Izraelio smūgių kelis kartus per savaitę buvo laikinai uždaryti pagrindiniai Sirijos oro uostai Damaske ir Alepe.

Per daugiau nei dešimtmetį trunkantį pilietinį karą Sirijoje Izraelis surengė šimtus oro antskrydžių prieš savo šiaurinę kaimynę, daugiausia taikydamasis į Libano grupuotės „Hezbollah“ kovotojus ir kitas Irano remiamas pajėgas, taip pat į Sirijos kariuomenės pozicijas.

Izraelis retai komentuoja atskirus oro antskrydžius kaimyninėje šalyje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis savo nuožmiam priešui Iranui, kuris remia Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybę, plėsti savo pozicijų šioje šalyje.

Spalio 7 dieną „Hamas“ užpuolė Izraelį ir, pasak Izraelio pareigūnų, nužudė apie 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir įkaitais paėmė 239 žmonių.

Izraelis atsakė nesiliaujančiu Gazos Ruožo bombardavimu ir antžemine invazija, per kurią, „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 10, 5 tūkst. žmonių, iš kurių dauguma – civiliai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kaimietis

Kadangi Sirija remia palestiniečius ginklais, tai Izraelis smogia Sirijai. O kaip reaguotumėm, jei būtų toks atvejis: kadangi Lenkija ir Vokietija remia ukrainiečius ginklais, tai Rusija smogia Lenkijai ir Vokietijai? Kaip matom, Izraelis daro kvailystes, kraupu.

Akivaizdu, kad

Žydus okupantus reikia pastatyti į vietą. T.y. į 1957 metų ribas. Jei nesutiks ši pseudo valstybė išnyks.

ogi

patys zydai pabego is egipto pasivoge faraonu zyniu zinias kuriomis ir mulkina per amzius visa svieta ligi siol lieka tik grizt i egipta ir maldaut atleidymo o tie kurie visa tai padare ir daro /paaukoti / ju jahvei ka jie dare ir daro ligi siol nes tai hazarai pppz=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS