Skelbia, kad Rusija smogs Europai: perversmui paruoštas specialus R. Kadyrovo dalinys | KaunoDiena.lt

SKELBIA, KAD RUSIJA SMOGS EUROPAI: PERVERSMUI PARUOŠTAS SPECIALUS R. KADYROVO DALINYS

  • 0

Rusijos Federacija netrukus bandys įvykdyti perversmą Moldovoje, siekdama sukurti naują įtampos tašką, kuriam skirs maksimalų dėmesį, skelbia technologijos.lt.

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas pripažino, kad Ukrainos žvalgyba perspėjo Moldovą dėl Rusijos Federacijos keliamos grėsmės. Ši šalis rizikuoja tapti nauju „karštu tašku“, į kurį bus atkreiptas visas pasaulio bendruomenės dėmesys.

O. Danilovo teigimu, organizuojant perversmą gali dalyvauti „čečėnų grupuotės“ atstovai, kurie dabar yra Turkijoje kaip „gelbėtojai“.

„Dabar atidžiai stebime, kad šie „gelbėtojai“ neatsidurtų Kišiniove. Žinome jų vardus ir pavardes. Jie turėjo asmeninę užduotį nuo vasario 24 d.“, – pridūrė jis.

Yra žinoma, kad po niokojančių žemės drebėjimų Turkijoje į šalį atvyko Rusijos „gelbėtojai“, tarp kurių yra Ramzano Kadyrovo pakalikas Danilas Martynovas. Prasidėjus plataus masto Rusijos armijos invazijai į Ukrainą, jis vadovavo Kyjivo srities Borodiansko psichoneurologinės internatinės mokyklos užgrobimui.

Nustačius okupanto tapatybę, Ukrainos saugumo tarnyba paskelbė įtarimus D. Martynovui.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Moldova, Ramzanas Kadyrovas, perversmas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS