Škotijoje lavina užgriuvo grupę alpinistų, yra aukų | KaunoDiena.lt

ŠKOTIJOJE LAVINA UŽGRIUVO GRUPĘ ALPINISTŲ, YRA AUKŲ

  • 2

Antradienį Škotijoje ant Ben Nevio kalno kelis alpinistus užgriuvo lavina. Kaip pranešė BBC, per incidentą du žmonės žuvo, o dar du buvo sužeisti.

Gautomis žiniomis, į nelaimės vietą nusiųsta gelbėjimo sraigtasparnių ir greitosios pagalbos gydytojų.

„Škotijos policija koordinuoja gelbėjimo operaciją kalnuose, taip pat teikia pagalbą nukentėjusiųjų artimiesiems“, - cituoja pareigūnų pranešimą BBC.

Išsamesnės incidento detalės kol kas nežinomos.

Ben Nevis - aukščiausias Grampiano kalnų taškas Škotijoje. Jo aukštis - 1344 metrai. Nors palyginti tai nėra daug, klimatas Ben Nevio apylinkėse labai atšiaurus. Čia kasmet kyla daugiau kaip 260 audrų, per kurias iškrenta 4350 milimetrų kritulių - septynis kartus daugiau negu Londone.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

III-IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas inž.R.Zubinas

Kada mokslininkai PAŽINS TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS?! Jau prieš 10 metų buvo pranešta- ŽEMĖS ŠIAURINIS AŠIGALIS vis LABIAU KRYPSTA Į SAULĘ! Žemės Šiauriniuose kalnų ŠLAITUOSE, vis intensyviau tirpsta sniegynai ir ledynai! ŠIŲ ŠLAITŲ GYVENTOJUS BŪTINA ĮSPĖTI DĖL GRĘSIANČIO PAVOJAUS! GYVENTOJUS BŪTINA IŠKELTI IŠ PAVOJINGŲ VIETŲ! ŠIUOSE ŠLAITUOSE UŽDRAUSTI BET KOKIĄ SPORTINĘ VEIKLĄ! TAI YRA DAUGIAU NEI RIMTA!!!

Anonimas

Suprantu, kai lavinos užgriūva žmones, esančius pakalnėje. Bet čia gi Škotija, pas juos gal lavinos kyla iš apačios į viršų ir užgriūna esančius ant kalno ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS