SOHR: per Izraelio aviacijos smūgį Sirijoje žuvo 23 žmonės | KaunoDiena.lt

SOHR: PER IZRAELIO AVIACIJOS SMŪGĮ SIRIJOJE ŽUVO 23 ŽMONĖS

  • 2

Izraelis pranešė, kad jo karo lėktuvai trečiadienį surengė „labai intensyvią“ ataką prieš Irano ir Damasko vyriausybės pajėgų taikinius Sirijoje, per kuriuos, kaip informavo konfliktą stebinti organizacija, žuvo mažiausiai 23 žmonės.

Retame Izraelio pranešime apie surengtą operaciją Sirijoje sakoma, kad Izraelio kariuomenė sudavė virtinę smūgių Irano elitinėms Kudso (Jeruzalės) sukarintoms pajėgoms ir Sirijos ginkluotosioms pajėgoms, reaguodama į keturias raketas, kurios ankstesnę dieną buvo paleistos į Izraelį.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) informavo, kad per šią operaciją žuvo 23 žmonės: 21 kovotojas ir du civiliai.

Šešiolika iš jų buvo ne Sirijos kovotojai, nurodė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Aštuoneris metus besitęsiančiame Sirijos pilietiniame kare Iranas palaiko prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgas, keldamas Izraelio susirūpinimą dėl jo aršiausio priešo pajėgų buvimo šalia žydų valstybės sienos.

„Kas mums suduos, tam suduosime [ir] mes“, – sakoma Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) pareiškime.

„Būtent tai padarėme šią naktį vis-a-vis [sic] Irano Kudso pajėgas ir sirų kariuomenės taikinius Sirijoje po to, kai į Izraelį buvo paleista virtinė raketų“,- nurodoma jame. 

Izraelio kariuomenė pranešė, kad atakavo daugiau nei dešimt karinių objektų, įskaitant sandėlius ir karines vadavietės.

„Ji [ataka] buvo labai intensyvi“, – sakė Izraelio kariškių atstovas Jonathanas Conricusas (Džonatanas Konrikusas) naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, svarbiausiais taikinys buvo kontrolės punktas Damasko pagrindiniame tarptautiniame oro uoste.

„Tai yra pagrindinis pastatas, aptarnaujantis (Irano) Revoliucinę gvardiją... koordinuojant karinės technikos gabenimą iš Irano į Siriją ir toliau“, – pridūrė atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Ach: "Izraelis pranešė, kad jo karo lėktuvai trečiadienį surengė „labai intensyvią“ ataką prieš Irano ir Damasko vyriausybės pajėgų taikinius Sirijoje" - tai juk ATVIRAS suverenios šalies užpuolimas, ir... o KUR Pasaulio pasipiktinimas?.. Nes - įsivaizduokim panašią situaciją: rusai pareiškia kad ESĄ iš Lietuvos teritorijos pakilo kelios raketos (o iš kur jos pas mus? :s) ir pasuko link Rusijos; atsakydama į tai Rusija surengė MASYVIĄ ataką prieš visas bazes su NATO kariais Lietuvoje...

Anonimas

Arabai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS