Šokiruoja: sergantis vyras paramedikų automobilyje kentėjo 12 valandų, dar parą – koridoriuje | KaunoDiena.lt

ŠOKIRUOJA: SERGANTIS VYRAS PARAMEDIKŲ AUTOMOBILYJE KENTĖJO 12 VALANDŲ, DAR PARĄ – KORIDORIUJE

  • 3

Londone – keistas vaizdas: kareivinės, marširuoja kariai, bet dislokuota ne karių technika, o greitosios pagalbos automobiliai. Anglijoje juos skubiai perėmė į savo rankas britų kariai, praneša LNK.

Mat, apie 25 tūkst. greitosios medicinos pagalbos darbuotojų streikuoja. Gyventojams patariama skambinti tik gyvybei pavojingais atvejais. Pavyzdžiui, stojant širdžiai. Ir, gali būti, kad gyvybę gelbės karys arba greitoji medicinos pagalba tiesiog neatvažiuos.

Kaip pas britės tėvą. Jį dukra rado namuose gulintį ant grindų. Tėvas serga diabetu. Nesulaukė medikų net dvi dienas, bet kai atvyko į Piterboro ligoninę, dvylika valandų laukė paramedikų automobilyje ir dar parą kentėjo koridoriuje.

„Ligoninėje sausakimša – teko lipti per žmones koridoriuje. Ant grindų kraujas ir visur sužeisti žmonės. Negalėjau patikėti, ką pamačiau“, – kalbėjo vyro dukra.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Nuo gruodžio, tai jau antras toks streikas. Be to, protestuoja ne tik greitosios medicinos pagalbos paramedikai, vairuotojai, bet ir skambučių dispečeriai. 

„Nusprendėme, kad tai – vienintelis kelias – sukilti ir, kad mus valdžia išgirstų, sėstų prie derybų stalo ir pradėtų derėtis dėl algų ar geresnių darbo sąlygų“, – sakė profsąjungos vadovas Anthony Donton.

O medikų ir slaugytojų ginčas su vyriausybe auga. Ir ne tik dėl darbo užmokesčio. Britų premjeras Rishi Sunakas liepė garantuoti bent minimalias paslaugas.

„Mes tik sakome, kad pacientai turi gauti gyvybę gelbstinčią pagalbą“, – pabrėžė jis.

Eiliniai anglai sako valdžiai: „kelkite pagaliau prašomas algas, juk ant svarstyklių – gyvybės“. „Jiems turėtų būti mokama tiek, kiek jie verti, o darbas – sunkus, nuo to priklauso ir mano gyvybė. Jei greitoji medicinos pagalba neatvyktų, aš neišgyvenčiau“, – teigė kalbinta moteris.

Tai – naujausia pastarųjų mėnesių streikų banga. Dėl jos anksčiau buvo paralyžiuotas geležinkelių tinklas, dabar neatlaiko ir Jungtinės Karalystės sveikatos sistema.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nuomonė

Vakarai.....ten gi patys svarbiausi yra šiknos reikalai....

o

kol medikams vadovaus svabdulkiagalvis simzydelkos iremintas tol sis genocidas tesis ??????===

Londonas tai rojus?

Va ir pasirodė Londonas visu savo grožiu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS