Solsberyje esantis Skripalio namas išvalytas nuo „Novičioko“ pėdsakų | KaunoDiena.lt

SOLSBERYJE ESANTIS SKRIPALIO NAMAS IŠVALYTAS NUO „NOVIČIOKO“ PĖDSAKŲ

  • 4

Didžiosios Britanijos valdžios pareigūnai patvirtino, kad buvusio dvigubo rusų agento Sergejaus Skripalio namas Solsberyje buvo išvalytas nuo kovinės nervus paralyžiuojančios medžiagos „Novičiok“ pėdsakų ir yra saugus, pranešė televizija „Sky News“.

Šis namas bus perduotas Viltšyro grafystės tarybai ir ateityje bus naudojamas kaip gyvenamasis, nurodoma reportaže.

„Vyriausybė bendradarbiauja su nuosavybės savininke Viltšyro grafystės taryba ir jos partneriais atliekant namo rekonstrukciją ir remontą. Darbams pasibaigus, šis namas vėl bus eksploatuojamas“, – sakoma Britanijos Aplinkos, maisto ir kaimo reikalų departamento (DEFRA) pareiškime. Jį citavo televizija.

Televizijos šaltinių teigimu, šis namas netaps turistų traukos objektu, o bus naudojamas kaip paprastas būstas.

Po S. Skripalio ir jo dukters apnuodijimo 2018 metų kovą ekspertai bendrai praleido daugiau nei 13 tūkst. valandų namo tvarkymui, kad jis taptų nepavojingas gyventi. Šis namas buvo paskutinis iš 12 zonų, pripažintų nepavojingomis po apnuodijimo incidento.

Buvęs Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas S. Skripalis ir suaugusi jo duktė Julija pernai kovo 4 dieną buvo rasti be sąmonės ant parko suoliuko Solsberyje. Jie buvo apnuodyti Sovietų Sąjungoje pagaminta itin toksiška nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Britanijos vyriausybė sako, kad šiai atakai „beveik neabejotinai“ pritarė Rusijos valstybė.

Maskva tokius kaltinimus kategoriškai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ALEKSANDR GRISENKOV

PAVIESINKITE NORS VIENA IRODANTI RYSI TARP ITARIAMUJU IR SKRIPALIU ISTERIJOS!?! VIRS METU NEI VIENOS DETALES NERA PAVIESINTA, TIK TUSCIOS, NIEKINGOS KALBOS IR NIEKO DAUGIAU!

ALEKSANDR GRISENKOV

SIULAU GRIZTI JUMS I PRADINE MOKYKLA, PRISIMINTI MATEMATIKOS PAMOKU IR PRIE TO PATIES SAVOKU APIE ATLIKTO DARBO VALANDU PASKAICIAVIMO SUPRATIMA! NEREIKIA VISUOMENEI BRUZINTI TO, APIE KA PATYS NESUPRANTAT KA KALBATE.

Kadangi dirbo ne vienas

žmogus tai valandos sumuojasi. Melo nėra. Tik tamsta nesupratote esmės ir parašyto teksto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS