Suomijos mokykloje kardu švaistęsis užpuolikas nuteistas kalėti iki gyvos galvos | KaunoDiena.lt

SUOMIJOS MOKYKLOJE KARDU ŠVAISTĘSIS UŽPUOLIKAS NUTEISTAS KALĖTI IKI GYVOS GALVOS

Vienos Suomijos profesinės kolegijos mokinys, kardu mirtinai sužalojęs savo bendramokslę per pernai įvykdytą išpuolį mokykloje, penktadienį buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už „metodiškai“ suplanuotą ataką, per kurią dar devyni žmonės buvo sužeisti.

Šiaurės Savo apygardos teismas nutarė, kad Joelis Marinas, kuriam tuo metu buvo 25-eri, veikė „itin susikaupęs ir ryžtingai“, kai praeitų metų spalio 1-ąją įsiveržė į Savo profesinę kolegiją Kuopijo mieste šalies centriniame regione. Užpuolikas buvo ginkluotas kardu ir turėjo benzino pripildytų butelių.

Tąsyk 23 metų ukrainietė mokinė mirė nuo durtinių žaizdų, o tarp sužeistųjų buvo viena dėstytoja ir policijos pareigūnas.

Teismas taip pat pripažino J. Mariną kaltu dėl 20 pasikėsinimo nužudyti atvejų ir nurodė jam sumokėti 250 tūkst. eurų kompensaciją aukoms bei dar 240 tūkst. eurų vietos švietimo tarnyboms už žalą, kurią kolegijos pastatui padarė per išpuolį tapęs gaisras.

Teisėjai atmetė gynybos raginimus sušvelninti bausmę, nes kaltinamajam esą buvo pakrikusi psichika. Teismo nuomone, J. Marinas „pasižymėjo protiniais gebėjimais suprasti, ką jis planuoja ir ką ruošiasi padaryti“.

J. Marinas abejinga veido išraiška klausėsi kalbų per aštuonias dienas trukusį bylos nagrinėjimą, kai parodymus davė dešimtys nukentėjusiųjų ir liudininkų, sakoma vietos žiniasklaidos pranešimuose.

Teismas buvo supažindintas su J. Marino apklausų, atliktų policijos suėmus užpuoliką, stenogramomis. J. Marinas sakė pareigūnams norįs atkeršyti pasauliui už savo nelaimingą, vienišą gyvenimą ir patirtas patyčias.

„Galvojau, kad žudyti nekaltus žmones neteisinga, bet man tai nerūpėjo“, – J. Marinas sakė pareigūnams.

Vyras sakė tapatinęsis su ankstesniais žudikais, įskaitant Suomijos mokyklose 2007 ir 2008 metais surengtų išpuolių vykdytojais. Šios atakos privertė Šiaurės šalį sugriežtinti ginklų kontrolės įstatymus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Čiubaka

pas mus būtų lygtinai gavęs :)))

o

panasiai turi buti nuteistas jurbarko banditas maziausiai 10 griezto rezimo o teiseja diskvalifikuoti ir isaiskinus kad tai uz pinigus ja pasodint kad butu pavizdys vis iems nieks ams......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS