Susiskaldžiusioms JAV minint rugsėjo 11-osios atakų metines skambėjo raginimai vienytis | KaunoDiena.lt

SUSISKALDŽIUSIOMS JAV MININT RUGSĖJO 11-OSIOS ATAKŲ METINES SKAMBĖJO RAGINIMAI VIENYTIS

Amerika 20-ąsias rugsėjo 11-osios atakų metines šeštadienį paminėjo raginimais vienytis per iškilmingas ceremonijas, įgijusias papildomos reikšmės po chaotiško JAV pajėgų pasitraukimo iš Afganistano.

Prie rugsėjo 11-osios memorialo Niujorke aukų artimieji su ašaromis akyse, drebančiais balsais perskaitė kone 3 tūkst. žmonių, žuvusių per tas „al Qaeda“ atakas – kruviniausias per visą istoriją – vardus.

„Mes jus mylime ir jūsų ilgimės“, – sakė jie per oficialią ceremoniją, skambant smuiko garsams.

Ceremonijoje „Epicentru“ (angl. Ground Zero) pramintoje vietoje, kur 2001 metais tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ užgrobti lėktuvai netrukus po 8.40 val. vietos (15.40 val. Lietuvos) laiku rėžėsi į Pasaulio prekybos centro dangoraižius, dalyvavo prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir buvę prezidentai Barackas Obama (Barakas Obama) ir Billas Clintonas (Bilas Klintonas).

Minėjimas „Epicentre“, kur žuvo 2 753 žmonės, dalis jų – nušokę nuo degančių dangoraižių, vyko sustiprinto saugumo sąlygomis, praktiškai uždarius visą Žemutinį Manhataną.

Pirmoji iš šešių tylos minučių skambant varpui įvyko 8 val. 46 min., kai prieš 20 metų pirmasis užgrobtas lėktuvas rėžėsi į Pasaulio prekybos centro Šiaurinį dangoraižį.

9.03 val. dalyviai antrąja tylos minute paminėjo akimirką, kai antrasis lėktuvas rėžėsi į Pasaulio prekybos centro Pietinį dangoraižį. 9 val. 37 min. paminėtas užgrobto lėktuvo įsirėžimas į Pentagoną, kur žuvo 184 žmonės.

9.59 val. lygiai prieš du dešimtmečius griuvo Pietinis dangoraižis. 10.03 val. dalyviai prisiminė ketvirto lėktuvo sudužimą lauke ties Šanksviliu Pensilvanijos valstijoje, jo keleiviams susigrūmus su pagrobėjais. 10.28 val. paminėta akimirka, kai griuvo Šiaurinis dangoraižis.

Dalyviai laikė žuvusių artimųjų nuotraukas. Jų skausmas tebėra didelis net dabar, po 2001 metų rugsėjo 11-osios ryto užaugus ištisai kartai.

„Atrodo, kad tai buvo vakar. Su kiekvienais metais, mums tolstant, vis svarbiau prisiminti“, – sakė Joanne Pocher-Dzama (Džoan Počer-Dzama), kurios brolis anuomet žuvo Pasaulio prekybos centre.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nuomonė

Neblogai atsikeršijo musulmonai jankių teroristams. Nenustebsiu, jei pakartos kažką panašaus.

o

kam ir su kuo /vienytis/ kai demonai su blm lgbt ir kt pridurkai viska grauna o vyrpridurkas skiedzia apie klimato kaita ir pasus kuriu aidas dasiryto iki /musu/ politvasalu su diktaturos pozymizis ir jei jav respublikonai susivienys tai su jegos strukturom kazka nuveiks tai butu ir visam pasaului paskata taikiai suvesti galus ir gyventi nesikisant i kitu tautu laisve ir turtus /zeme/ kuri priklauso nuo gimimo dienos ir vietos=======

Linkime

sitai pasaulio nelaimei kuo greiciau subyreti kaip sssr

SUSIJUSIOS NAUJIENOS