Švedijoje per įtariamą teroristinį išpuolį subadyti aštuoni žmonės | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJOJE PER ĮTARIAMĄ TERORISTINĮ IŠPUOLĮ SUBADYTI AŠTUONI ŽMONĖS

Švedijos pietiniame Vetlandos mieste jaunas vyras trečiadienio popietę subadė aštuonis žmones „aštriu daiktu“ ir du iš jų sunkiai sužalojo, pranešė policija.

Užpuolikas buvo pašautas į koją policijos ir nuvežtas į ligoninę. Pasak pareigūnų, sužeistųjų gyvybėms pavojus negresia, bet dalis jų buvo hospitalizuoti.

Policija iš pradžių šį incidentą įvardijo „mėginimu nužudyti“, bet vėliau paskelbė, kad tiria jį kaip „įtariamą teroristinį nusikaltimą“.

Įtariamojo pareigūnai dar neapklausė. Jo veiksmų motyvai kol kas nežinomi.

Įvykio vieta buvo uždaryta; policija taip pat suintensyvino patruliavimą kituose Vetlandos rajonuose ir apklausia incidento liudininkus.

Planuojama, kad 20 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku pareigūnai surengs spaudos konferenciją.

Švedijos žvalgybos tarnybos nurodo, kad teroro išpuolių šalyje grėsmė yra didelė.

Per kelerius pastaruosius metus šioje Skandinavijos šalyje buvo įvykdytos dvi teroro atakos.

2010 metų gruodį Stokholmo centre susisprogdino vyras. Tąsyk žuvo užpuolikas, bet aplink buvę žmonės buvo tik lengvai sužeisti.

2017 metų balandį radikalizavęsis Uzbekijos pilietis, kurio prašymas suteikti prieglobstį Švedijoje buvo atmestas, pavogtu sunkvežimiu rėžėsi į pėsčiuosius Stokholme ir penkis asmenis mirtinai sužalojo.

2018 metų birželį užpuolikas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

 

GALERIJA

  • Švedijoje per įtariamą teroristinį išpuolį subadyti aštuoni žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Taip už Irako irAfganistano okupaciją atsilygina baltaodžiams.

vyksta KARAS nekariniais metodais

arabai degina mašinas,pjausto praeivius,priėvartauja mokines ir mokytojas.toks rajonas tampa nesaugus,švedai išsiparduoda po pigiai ir keliasi į šiaurę.taip formuojasi arabų kvartalai,kurie perauga į rajonus ir t.t.vyksta OKUPACIJA nekariniais metodais.

Svedai --maitinasi tuo kuom su jais

draugiskai pasidalino frau Merkel , o Svedai su dziaugsmu prieme ....Patys kalti , kad niekuo deti zmones kencia nuo savu Svedisku politiku LGBT-istu Vygdomos projankiskos dermokratines politikos....globojancios islamistus teroristus , pedofilus ,narkomanus ir iskrypelius , ka seja --ta pjauna.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS