Švedijos bare per šaudynes žuvo du žmonės | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJOS BARE PER ŠAUDYNES ŽUVO DU ŽMONĖS

  • 2

Per šaudymo incidentą viename bare į šiaurės vakarus nuo Stokholmo žuvo du žmonės ir dar du buvo sužeisti, penktadienį pranešė policija.

Policija pareiškime nurodė, kad penktadienį nuo sužeidimų, patirtų per šaudymą Sandvikeno užeigoje, esančioje maždaug už 162 km į šiaurės vakarus nuo Stokholmo, mirė dvidešimtmetis ir septyniasdešimtmetis vyrai.

„Įtariame, kad buvo pasikėsinta į vieną asmenį, o kiti trys dėl įvairių priežasčių buvo įvykio vietoje, bet su tuo nesusiję“, – Švedijos naujienų agentūrai TT sakė policijos atstovas spaudai Magnusas Janssonas Klarinas (Magnusas Jansonas Klarinas).

Jis pridūrė, kad šaulys taikėsi į asmenį tarp dviejų žuvusiųjų. Policijos teigimu, dėl šio incidento niekas nebuvo sulaikytas. Nebuvo žinoma, ar kiti asmenys buvo lankytojai, ar baro darbuotojai.

Savo socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje baras pranešė, kad nedirbs visą savaitgalį.

Švedijoje vis dažniau susiduriama su konfliktuojančiomis nusikaltėlių gaujomis, vis dažniau šaudoma iš pasalų, sprogdinama ir rengiami granatų išpuoliai. Šiais metais jau įvyko 261 šaudymo incidentai, žuvo 36 žmonės ir 73 buvo sužeisti.

Šio mėnesio pradžioje netoli Stokholmo esančiame miške, netoli savo namų, buvo rastas į galvą nušautas 13-metis. Prokurorė Lisa dos Santos (Liza dos Santos) ketvirtadienį sakė, kad jo mirtis buvo šiurpus šiurkštaus ir visiškai beatodairiško gaujų smurto pavyzdys.

Pranešama, kad smurtą skatina dviejų gaujų, kurioms vadovauja Turkijoje gyvenantis turkų ir švedų kilmės vyras ir buvęs jo leitenantas, nesutarimai dėl narkotikų ir ginklų.

Švedijos centro dešiniųjų vyriausybė griežtina įstatymus, kuriais siekiama kovoti augančiu gaujų nusikalstamumu, o Švedijos policijos vadovas anksčiau šį mėnesį pareiškė, kad kovojančios gaujos sukėlė precedento neturinčią smurto bangą Skandinavijos šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Xx

Tegul padėti važiuoja teisių gynėjai kurie reikalauja priimti visus plaukiančius laiveliais ir lipančius per tvorą iš Afrikos ,Azijos?Gal kai tokie geri ,pas save į namus priims ir suteiks visas teises.

tegul švedai kviečiasi popiežių

kad atvažiuotų pasimelsti už toleranciją. :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS