Šveicarijos prezidentė po išpuolio prieš žydą pareiškė: šalyje antisemitizmui ne vieta | KaunoDiena.lt

ŠVEICARIJOS PREZIDENTĖ PO IŠPUOLIO PRIEŠ ŽYDĄ PAREIŠKĖ: ŠALYJE ANTISEMITIZMUI NE VIETA

  • 2

Šveicarijos prezidentė Viola Amherd pirmadienį išreiškė susirūpinimą dėl savaitgalį jos šalyje įvykusio išpuolio prieš žydų tautybės asmenį ir pabrėžė, kad antisemitizmui Šveicarijoje nėra vietos.

„Išpuolis peiliu Ciuriche mane sukrėtė“, – rašė ji „X“ ir pridūrė, kad mintimis yra su auka ir visais šalies piliečiais žydais.

Šveicarijos policija sekmadienį pranešė, kad sulaikytas paauglys, įtariamas Ciuriche subadęs ir sunkiai sužalojęs žydą ortodoksą.

Miesto policija pareiškime nurodė, kad įtaria, jog šeštadienio vakarą įvykdyto išpuolio motyvas – antisemitizmas.

Policija pranešė, kad 21.35 val. vietos (22.35 val. Lietuvos) laiku gavo pranešimą apie kelių žmonių ginčą. Pirminiais duomenimis, kaltininkas užpuolė 50 metų vyrą ir sunkiai jį sužalojo peiliu.

Pareigūnai nusikaltėlį apibūdino kaip 15-metį Šveicarijos pilietį ir pranešė, kad jį sulaikė įvykio vietoje.

Vėliau policija išplatino antrą pareiškimą, kuriame teigė, kad atsargumo sumetimais sustiprino saugumą prie tam tikrų su žydais susijusių vietų. Jie teigė, kad šį sprendimą priėmė pasitarę su žydų grupėmis.

Išpuolis peiliu Ciuriche mane sukrėtė.

Šveicarijos žydų bendruomenių organizacija pareiškė esanti labai sukrėsta, kad bendruomenės narys tapo tokio išpuolio auka.

„Fiziniai išpuoliai prieš žydų tautybės žmones Šveicarijoje yra labai reti, – sakoma pranešime. – Pastaruosius du dešimtmečius žydų bendruomenei sekėsi išvengti tokių gyvybei pavojingų išpuolių. Tačiau nuo spalio 7 dienos tokių fizinių išpuolių gerokai padaugėjo.“

Nuo Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios, kai spalio 7-ąją islamistų kovotojai įsiveržė į Izraelį ir brutaliai nužudė 1,2 tūkst. žmonių, o dar apie 250 paėmė įkaitais, visoje Europoje padaugėjo antisemitinių veiksmų. Izraelio vyriausybei pradėjus atsakomąjį susidorojimą su palestiniečių kovotojais, Gazos Ruože nužudytų žmonių skaičius viršijo 30 tūkst. žymą.

Prancūzijoje penktadienio vakarą buvo užpultas iš vienos Paryžiaus sinagogos išeinantis žydišką jarmulką –  tradicinę žydų vyrų kepurėlę – dėvintis vyras, pranešė policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

* * *

Svarbiausia nepamiršti, kad palestiniečiai - tokie patys semitai, ir kas juos žudo, tie - yra antisemitai.

dušanski pasekėjai

Ką Europoje veikia žydai ir kiti arabai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS