Šventines nuotaikas toliau jaukia žiemos stichijos: kai kur situaciją lygina su karo zona | KaunoDiena.lt

ŠVENTINES NUOTAIKAS TOLIAU JAUKIA ŽIEMOS STICHIJOS: KAI KUR SITUACIJĄ LYGINA SU KARO ZONA

  • 2

Per šventes JAV užklupo viena didžiausių ir smarkiausių pūgų per pastaruosius dešimtmečius. Deja, stichijos pareikalavo aukų. Šventes Kanada ir Japonija taip pat sutiko sniegynuose, praneša LNK.

Niujorko vakaruose dangus susimaišė su žeme – vietovę užklupo viena smarkiausių per pastaruosius dešimtmečius žiemos audrų. Niujorko valstijos gubernatorė padėti palygino su karo zona. Dėl smarkios pūgos gelbėtojai negali pasiekti labiausiai nukentėjusių rajonų.

Gyventojai strigo apledėjusiuose ir apsnigtuose namuose, daugybė jų liko be elektros.

„Esame labai dėkingi šimtams žmonių, aukojančių savo laiką, skirtą artimiesiems, kad mus apsaugotų, nesvarbu, ar tai būtų saugumas namuose, ar gatvėse. Ypač noriu padėkoti tūkstančiams sniego valymo mašinų vairuotojų, kurie gelbsti žmonių gyvybes šiuo metu“, – per spaudos konferenciją sakė Niujorko gubernatorė Kathy Hochul.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Stichija sujaukė daugybės amerikiečių Kalėdų kelionių planus, žmonės strigo ne tik keliuose, bet ir oro uostuose, nes atšaukti arba pakeisti tūkstančiai skrydžių. Oro sąlygos kelia pavojų žmonių gyvybei, tad valdžia ragina gyventojus likti namuose.

„Mes prašėme, maldavome, ir didžioji dauguma jūsų paklausė. Aš už tai labai dėkinga. Tačiau tie, kurie pažeidžia draudimus vairuoti, kelia pavojų kitiems ir tai apmaudu, nes mūsų valstijos ir apskričių sniego valymo mašinos dirbo be perstojo, žmonės aukoja savo laiką ir gyvybes važiuodami per akliną pūgą, o turi gelbėti žmones, kurie sumanė aplankyti draugus ar nufotografuoti sniegą“, – žmonių aplaidumu stebėjosi K. Hochul.

Ypač noriu padėkoti tūkstančiams sniego valymo mašinų vairuotojų, kurie gelbsti žmonių gyvybes šiuo metu.

Deja, aukų skaičius su stichija susidūrusioje valstijose jau pasiekė kelias dešimtis. Žuvusiųjų, manoma, tik daugės.

Žiemos pūgos kelia rūpesčių ir kanadiečiams. Šimtai tūkstančių žmonių liko be elektros, didžiuosiuose miestuose daugelis skrydžių buvo atšaukti, sustabdytas traukinių eismas tarp Toronto ir Otavos.

Britų Kolumbijoje dėl apledėjusio kelio apvirtus autobusui žuvo keturi žmonės, dar kelios dešimtys dėl įvairių sužalojimų išvežti į ligoninę.

Su žiemos stichija kovoja ir japonai. Didžiojoje šalies vakarinės pakrantės dalyje ir šiauriniame Hokaido rajone pastarosiomis dienomis nuolat snigo. Kai kuriose vietovėse per parą iškrito beveik 1 m sniego. Sutriko eismas, atšaukti skrydžiai, sustojo traukiniai. Tūkstančiai namų liko be elektros.

Stichija jau pareikalavo keliolikos gyvybių, dar apie kelias dešimtis žmonių sužeista. Valdžia ragina žmones, jei tik įmanoma, likti namuose, kol oro sąlygos pagerės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

kokia dar nuotaika gali buti kai sali valdo 30m kgb istyne /nuotaka/ ir nesiruosia niekur trauktis gal Orlauskas isjudins sia saika ?===

nu

visai kaip is kazkoko filmo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS