Tarptautinėje bazėje Malyje sprogus automobiliui sužeisti penki estų kariai | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINĖJE BAZĖJE MALYJE SPROGUS AUTOMOBILIUI SUŽEISTI PENKI ESTŲ KARIAI

  • 0

Malio Gao mieste esančioje tarptautinėje taikos palaikymo bazėje prie įėjimo sprogus užminuotam automobiliui buvo sužeisti penki estų ir dar keli prancūzų bei maliečių kariai, antradienį pranešė Prancūzijos ir Estijos kariuomenės.

„Įvyko ataka. Prie įėjimo į stovyklos Gao Prancūzijos dalį“, – naujienų agentūrą AFP informavo prancūzų kariuomenės atstovas pulkininkas Fredericas Barbry (Frederikas Barbris).

„Įsiveržta į bazę nebuvo“, – nurodė jis. Pasak F. Barbry, sužeistų karių gyvybėms pavojus negresia. Jis nenurodė, kiek tiksliai karių nukentėjo.

Estijos kariuomenės atstovai nurodė, kad per sprogdinimą sužeisti penki estų kariai, bet jų sužeidimai nėra sunkūs. Saugumo šaltinis iš Malio AFP sakė, kad ataką surengė mažiausiai trys mirtininkai, o jų automobilis buvo nudažytas Jungtinių Tautų transporto priemonių spalvomis. Per incidentą taip pat buvo sužaloti keli žmonės iš greta esančios stovyklos. Tarp sužeistųjų yra du vaikai, sakė tas šaltinis.

Antradienio rytą šį išpuolį telefonu aptarė Prancūzijos gynybos ministrė Florence Parly (Florans Parli) ir Estijos gynybos ministerijos vadovas Juri Luikas (Jūris Luikas).

Apie 50 estų karių palaiko saugumą Gao stovykloje, kur yra pagrindinė prancūzų vykdomos operacijos „Barkhane“ bazė. Praėjusiais metais Gao prieš patruliuojančius prancūzų karius buvo surengta ataka, kai detonavus sprogmenų prikimštam automobiliui žuvo keturi žmonės, o dar apie 20 civilių buvo sužeisti.

Su teroristų tinklu „al Qaeda“ susiję islamistai 2012 metų pradžioje užėmė Malio šiaurinę dalį ir paskatino Prancūziją į šalį nusiųsti 4 tūkst. savo karių. Be to, Jungtinės Tautos Malyje yra dislokavusios 12 tūkst. taikdarių pajėgas „MINUSMA“.

Ekstremistai 2013 metais buvo išvaryti per Prancūzijos vadovautą operaciją, tačiau vyriausybei vis dar nepavyksta susigrąžinti didelių teritorijų kontrolės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS