Tbilisyje per susirėmimus nukentėjo 17 žmonių | KaunoDiena.lt

TBILISYJE PER SUSIRĖMIMUS NUKENTĖJO 17 ŽMONIŲ

Sakartvelo sostinėje greitosios pagalbos brigadų medikai suteikė medicinos pagalbą septyniolikai asmenų, nukentėjusių antradienį ryte per susirėmimus su policija prie opozicinio Vieningojo nacionalinio judėjimo (VNJ) būstinės, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. 

Ministerija nurodė, kad penkiolika žmonių nukentėjo nesunkiai, jiems pagalba buvo suteikta vietoje. Du nukentėję asmenys buvo pristatyti į vieną iš sostinės gydymo įstaigų. 

Anot SAM pranešimo, vienas iš hospitalizuotų asmenų jau paliko ligoninę, o antras bus paleistas namo kiek vėliau antradienį.  

Antradienį ryte Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai surengė opozicijos lyderio, VNJ pirmininko Nikanoro Melijos sulaikymo operaciją. Prie partijos būstinės susirinkę opozicijos šalininkai nesėkmingai bandė sutrukdyti policijai suimti N. Meliją.

VRM pažymėjo, kad policija prieš opozicijos šalininkus panaudojo proporcingą jėgą. Už policijos pareigūnų nurodymų nevykdymą buvo sulaikyta per 20 žmonių.

Sakartvelas išgyvena politinę krizę nuo spalį įvykusių parlamento rinkimų, kuriuos opozicijos partijos laiko suklastotais.

Praeitą trečiadienį Tbilisio miesto teismas patenkino prokuratūros prašymą pakeisti N. Melijai skirtą kardomąją priemonę – užstatą – į suėmimą. VNJ lyderis atsisakė mokėti užstatą, pareiškęs, kad jam iškelta baudžiamoji byla, susijusi su 2019 metais vykusiomis antivyriausybinėmis demonstracijomis, yra „politinis persekiojimas“.

N. Melijai gresia iki devynerių metų nelaisvės, jei bus pripažintas kaltu dėl masinių neramumų organizavimo per tuos protestus.

Teismo sprendimas suimti N. Meliją praeitą savaitę privertė atsistatydinti ministrą pirmininką Georgijų Gachariją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ha

Pradėjo loti vatnikiniai šunys

Anonimas

Gruzinai landsberginius muša !!! NATO, gelbėk !!

Šlovę drakonams

O mūsų ne lekia tvarkyt reikalų ir sankcijom pagąsdinti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS