Turkijai paskelbus paliaubas, Sirijos pasienio mieste vyksta pavieniai susirėmimai | KaunoDiena.lt

TURKIJAI PASKELBUS PALIAUBAS, SIRIJOS PASIENIO MIESTE VYKSTA PAVIENIAI SUSIRĖMIMAI

Svarbiame Sirijos pasienio mieste penktadienį toliau tęsiasi pavieniai susirėmimai tarp turkų pajėgų ir kurdų grupių, nors Ankara paskelbė penkių dienų paliaubas, pranešė Sirijos karą stebinti organizacija.

„Ras al Aine yra pavienių artilerijos smūgių, girdisi šaudymas“, – sakė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdul Rahmanas (Ramis Abdul Rahmanas).

Pasak jo, mūšiuose su kurdų dominuojamomis Sirijos demokratinėmis jėgomis (SDF) dalyvauja ir Turkijos kariškiai, ir jų sąjungininkai Sirijoje.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas, būdamas Turkijos teritorijoje prie sienos, girdėjo artilerijos ugnį ir keliose vietose Sirijos teritorijoje matė dūmų stulpus.

Ras al Ainas buvo svarbus spalio 9 dieną pradėto Turkijos puolimo tikslas, bet miestą ginantys kurdai įnirtingai priešinosi.

Vėlai ketvirtadienį Turkija paskelbė 120 valandų sustabdanti savo puolimą, o R. Abdul Rahmanas sakė, kad kitur Šiaurės rytų Sirijoje kovos daugiausia liovėsi.

Pagal susitarimą, pasiektą JAV viceprezidentui Mike'ui Pence'ui (Maikui Pensui) atskridus į Ankarą, kurdų pajėgos turi pasitraukti iš 32 km pločio pasienio ruožo, kuris taps Turkijos seniai reikalaujama „saugia zona“.

SDF sakė, kad yra „pasirengusios laikytis ugnies nutraukimo“ pasienio ruože tarp Ras al  Aino ir Tel Abjado.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS