Tyrimas: B. Netanyahu yra atsakingas už 2021 metais kilusią mirtiną piligrimų spūstį | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: B. NETANYAHU YRA ATSAKINGAS UŽ 2021 METAIS KILUSIĄ MIRTINĄ PILIGRIMŲ SPŪSTĮ

  • 3

Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu (Benjaminui Netanjahui) tenka atsakomybė už tai, kad 2021 metais Izraelyje per piligrimų spūstį žuvo 45 žmonės, rašoma trečiadienį publikuoto tyrimo ataskaitoje.

„Ministras pirmininkas yra atsakingas už tai, kad pats arba pasitelkdamas jo vardu veikiančius mechanizmus aktyviai nustatytų klausimus, į kuriuos reikia atkreipti jo biuro dėmesį ir prireikus įsikišti, ypač tuos, kurie susiję su pavojumi žmonių gyvybei“, – sakoma tyrimą atlikusios komisijos ataskaitoje.

2021 metų balandžio 30 dieną daugiau kaip 10 tūkst. žydų ultraortodoksų susirinko ant Merono kalno, esančio netoli Izraelio sienos su Libanu, į kasmetinę piligriminę kelionę prie rabino Shimono Bar Yochai (Šimono Bar Jochajaus), II amžiaus Talmudo išminčiaus, kapo.

Didžiuliai miniai maldininkų judant siauru praėjimu, vyrams skirtoje teritorijos dalyje kilo spūstis.

Tarp 45 sutryptų žmonių buvo mažiausiai 16 vaikų.

Atlikus tyrimą nustatyta, kad nuo 2008 metų iki tragedijos dienos ministro pirmininko biurui ne kartą buvo pranešta apie galimus pavojus, kuriuos kelia dideli srautai aplink kapą. B. Netanyahu valdžioje buvo 12 iš tų metų.

„Netanyahu žinojo, kad rabino kapavietė daugelį metų buvo prastai prižiūrima ir kad tai galėjo kelti pavojų daugybei lankytojų, ypač per „Lag BaOmer“ šventę, – teigiama ataskaitoje. – Netanyahu nesiėmė veiksmų, kurių tikimasi iš ministro pirmininko, kad ištaisytų šią padėtį.“

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sitas

Teroristas jau senai turejo buti nuteistas hagosbteisme

Paf

Kaip žydas taip ir pimpalas... taigi jie rimtai pimpalus pjaustosi iškeypėliai

dušanski pasekėjai

Tai šitas jau senai turi būti uždarytas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS