Ukraina paėmė į nelaisvę mažiausiai 38 Rusijos kariškius iš Krymo | KaunoDiena.lt

UKRAINA PAĖMĖ Į NELAISVĘ MAŽIAUSIAI 38 RUSIJOS KARIŠKIUS IŠ KRYMO

Ukraina paėmė į nelaisvę mažiausiai 38 Rusijos kariškius iš okupuoto Krymo, kurių dauguma tikriausiai yra Ukrainos piliečiai.

Tai „Facebook“ paskyroje paskelbė Ukrainos prezidento atstovybė Krymo Autonominėje Respublikoje, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Gruodžio 11 d. duomenimis, patvirtinta, kad į nelaisvę paimti mažiausiai 38 Rusijos kariškiai iš okupuoto Krymo, kurių dauguma tikriausiai yra Ukrainos piliečiai“, – sakoma pranešime.

Kaip informuoja atstovybė, jau palaidoti mažiausiai 605 Rusijos armijos kareiviai, iš kurių 460 greičiausiai buvo Ukrainos piliečiai. Šis skaičius gali būti didesnis, nes apie dalį palaidojimų nebuvo pranešta.

Taip pat pažymima, kad dėl didelių nuostolių okupantai laikinai užimtame Krymo pusiasalyje, Sevastopolyje, stato naują ligoninę. Ji turėtų būti skirta 150 žmonių. Rusai planuoja ją užbaigti iki 2024 metų pavasario.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, nuo vadinamosios dalinės mobilizacijos Rusijoje pradžios laikinai okupuoto Krymo teritorijoje buvo mobilizuota dešimtys tūkstančių vyrų.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Krymas, paėmė į nelaisvę, rusijos kariškiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS