Ukraina sako pralaužusi okupantų gynybos liniją prie Bachmuto | KaunoDiena.lt

UKRAINA SAKO PRALAUŽUSI OKUPANTŲ GYNYBOS LINIJĄ PRIE BACHMUTO

  • 0

Ukraina pirmadienį pranešė, kad jos pajėgos pralaužė okupantų gynybos liniją netoli rytinio Bachmuto miesto, regione tęsiantis įnirtingoms kovoms.

Gegužę Bachmutą užgrobė Rusija, tačiau nuo to laiko Ukrainos pajėgos apsupo miestą ir teigia, kad per kontrpuolimą užėmė netoliese esančias gyvenvietes.

„Bachmuto rajone tęsiasi įnirtingos kovos (...) Dėl sėkmingų mūsų karių veiksmų buvo pralaužta priešo gynybos linija“, – sakė Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis.

Sukaupęs Vakarų tiekiamų ginklų atsargas ir į frontą pasiuntęs šturmo batalionus, birželį Kyjivas pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą, kuriuo siekiama susigrąžinti Maskvos kontroliuojamas teritorijas.

Praėjusią savaitę Ukraina paskelbė, kad jos pajėgos perėmė Kliščijivkos ir Andrijivkos - dviejų nedidelių gyvenviečių į pietus nuo Bachmuto – kontrolę.

„Praėjusią savaitę praradęs Andrijivką ir Kliščijivką, priešas rengia daugybę kontratakų įvairiomis kryptimis, nesėkmingai bandydamas susigrąžinti prarastas pozicijas“, – sakė O. Syrskis.

Nuo birželio Ukrainos pažanga kovojant su įsitvirtinusiomis Rusijos pozicijomis buvo nedidelė, o tai paskatino Vakarų sąjungininkų diskusijas dėl Kyjivo karinės strategijos.

Tuo tarpu Rusijos pajėgos tęsia bombardavimą iš oro, nukreiptą prieš pietinius Ukrainos regionus ir svarbius grūdų eksportui uostus prie Juodosios jūros bei Dunojaus upės.

Gairės: karas Ukrainoje, pralaužė rusų gynybos liniją, Bachmutas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS