Ukraina: V. Putinas įsakė smogti objektams, kuriuose yra civilių | KaunoDiena.lt

UKRAINA: V. PUTINAS ĮSAKĖ SMOGTI OBJEKTAMS, KURIUOSE YRA CIVILIŲ

  • 0

Vidaus reikalų ministerijos ministro teigimu, vos per dvi dienas rusų kariai paleido apie 100 sparnuotųjų raketų, pražudžiusių Ukrainos civilius, rašo UNIAN.

Rusijos raketos atskridimas į Kremenčuko prekybos centrą Poltavos srityje yra teroro aktas – dar vienas Rusijos karo nusikaltimas Ukrainoje, patvirtinantis Kremliaus tikslus tyčia sunaikinti ukrainiečius.

Anot UNIAN korespondento Poltavos srityje, tai per  pareiškė Ukrainos vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis.

Jis pabrėžė, kad prie prekybos centro „Amstor“ nėra karinių objektų.

„Tuo metu prekybos centre buvo daug – iki tūkstančio žmonių. Oro antskrydžio metu dalis jų žuvo. Aukų gali būti ir daugiau“, – sakė D. Monastyrskis.

125-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Anot jo, mažiausiai aštuoniolika ukrainiečių civilių žuvo ir dar beveik 60 buvo sužeista. Raketų ataka prieš prekybos centrą Kremenčuke rodo, kad tokios atakos prieš civilius taikinius nėra atsitiktinumas.

„Tai patvirtina, kad Vladimiras Putinas įsakė taikytis į civilius taikinius. Nesvarbu, kas tiksliai ten yra. Pasirinkite laiką, kada žmonės ten būna ar miega, jei kalbame apie gyvenamuosius rajonus, ar apie objektus, tokius kaip prekybos centrai, o tai reiškia, kad 100 proc. jie pasirenka laiką, kai yra daug žmonių“, – spėjo D. Monastyrskis.

Gairės: karas Ukrainoje, civilių objektai, prekybos centras, aukos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS