Ukrainiečiai griuvėsius tvarko reivo stiliumi | KaunoDiena.lt

UKRAINIEČIAI GRIUVĖSIUS TVARKO REIVO STILIUMI

  • 0

Skambant muzikai dirbti visada sekasi lengviau, o ypač, kai darbas toks svarbus ir sunkus. Reivas visada buvo skirtas atsipalaiduoti, tačiau Rusijai užpuolus Ukrainą linksmybes teko nustumti į šoną, griebti kastuvus ir bandyti atstatinėti karo siaubiamą šalį, pasakojama LNK reportaže.

Daugiau nei 200 žmonių šiemet dalyvavo techno muzikos vakarėlyje prie susprogdinto pastato šiaurės Ukrainoje.

„Atvykome norėdami paremti žmones, išgyvenusius po rusų okupacijos, nes Kyjive buvo normali situacija, o čia – tikrai siaubinga. Žmonės paliko savo namus, jų namai buvo sunaikinti. Norime padėti juos atstatyti, suremontuoti ir sutvarkyti teritoriją“, – kalbėjo savanorių organizacijos narė Tatiana Byrianova.

Sostinėje Kyjive galioja naktinė komendanto valanda, tad Ukrainos vakarėlių mėgėjams tokia savanorystė yra puikus būdas suderinti festivalio linksmybes ir laisvę su mylimos šalies atstatymu. Dauguma savanorių, 20–30 metų, atvyko iš Kyjivo, esančio maždaug už dviejų valandų kelio automobiliu. Kiti – iš netoliese esančių miestų. Atstatyti Ukrainą padeda ir užsienio savanoriai: iš Portugalijos, JAV, Vokietijos bei kitų šalių.

Mus pulti gali tik tie, kurie nežino istorijos ir nejaučia jos prasmės.

„Techno vakarėliai, ypač reivo festivaliai, anksčiau buvo mūsų gyvenimo būdas. Juose susitikdavome su draugais ir leisdavome laiką. Praėjusią vasarą Kyjive festivaliai vykdavo kiekvieną savaitgalį, taigi mes jų pasiilgome ir norime grįžti į normalų gyvenimą. Bet dabar mūsų įprastas gyvenimas yra savanorystė“, – tęsė T. Byrianova.

Ketvirtadienį bus minima Ukrainos valstybingumo diena – nacionaline diena ji buvo paskelbta vos prieš metus. Ukrainos prezidentas visus paragino švęsti nepaisant vykstančio karo. Pasak Volodymyro Zelenskio, okupantai jau pamatė ir toliau matys, kad ukrainiečiai – nepalaužiami.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mus pulti gali tik tie, kurie nežino istorijos ir nejaučia jos prasmės. Po visko, ką išgyveno mūsų žmonės, ko išmokome per šimtmečius, ukrainiečiai niekada neišsižadės nepriklausomybės ir jie nepalūš iš vidaus. Nes išsaugoti vienybę, dirbti kartu vardan pergalės – svarbiausias nacionalinis uždavinys, kurį visi tikrai atliksime ir todėl galėsime daryti tai, ko ankstesnės kartos negalėjo. Tai pasakytina apie mūsų gynybą šiame nepriklausomybės kare, mūsų kryptį į vieningą Europą, į visavertę narystę ES ir mūsų gebėjimą tapti viena moderniausių valstybių pasaulyje“, – kalbėjo V. Zelenskis.

153-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Toks reivo vakarėlis nuo karo pradžios – jau aštuntas. Iki šiol savanoriai jau padėjo suremontuoti penkiolika okupantų apgadintų namų.

GALERIJA

  • Ukrainiečiai griuvėsius tvarko reivo stiliumi
Reuters nuotr.
Gairės: LNK turinys, reivas Ukrainoje, Ukrainos atstatymas, karas Ukrainoje, Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS