Ukrainoje, Rusijoje ir Moldovoje siautusi audra nusinešė mažiausiai aštuoniolika gyvybių | KaunoDiena.lt

UKRAINOJE, RUSIJOJE IR MOLDOVOJE SIAUTUSI AUDRA NUSINEŠĖ MAŽIAUSIAI AŠTUONIOLIKA GYVYBIŲ

  • 1

Ukrainoje, Maskvos okupuotame Kryme, Rusijoje ir Moldovoje dėl prastų žiemiškų oro sąlygų žuvo mažiausiai aštuoniolika žmonių, pranešė pareigūnai.

Antradienį Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka socialiniame tinkle „Telegram“ sakė, kad dėl žiemiškų oro sąlygų Odesos, Charkivo, Mykolajivo srityse ir Kyjive žuvo 10 žmonių. Sužeisti 23 žmonės, tarp jų du vaikai.

Daugiausia nukentėjusiųjų – pietinėje Odesos srityje. Ten žuvo penki ir buvo sužeisti 15 žmonių.

Be elektros liko per 411 gyvenviečių 11 regionų.

Nuo nepalankių oro sąlygų labiausiai nukentėjo pietiniai Ukrainos regionai, tokie kaip Odesa ir Mykolajivas, taip pat Kyjivas ir centrinėje šalies dalyje esantis Dnipropetrovskas.

Ukrainos valdžios institucijos pranešė, kad padėjo tūkstančiams žmonių, įstrigusių dėl sniego.

Regiono valdžios institucijų duomenimis, temperatūra nukrito žemiau nulio, o vėjo gūsiai siekė iki 20 m/s greitį.

Kyjivas perspėjo, kad žiemą Rusija, kaip ir praėjusiais metais, tikriausiai suintensyvins savo antskrydžius prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

Daugiau aukų

Uraganiniai vėjai, snygis ir potvyniai taip pat nusinešė gyvybių Rusijoje, Maskvos okupuotose Ukrainos teritorijose ir Moldovoje.

Audra, kurią Rusijos žiniasklaida vadina didžiausia per šimtmetį, nuo sekmadienio siautė Dagestano, Krasnodaro ir Rostovo regionuose, rusų okupuotose Ukrainos Donecko, Luhansko, Chersono, Zaporižios srityse ir aneksuotame Kryme.

Rusijos energetikos ministerija paskelbė, kad elektros tiekimo sutrikimai paveikė apie 1,9 mln. žmonių.

Pietų Rusijoje ir okupuotame Kryme per audrą žuvo keturi žmonės, Moldovoje – dar keturi.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip Rusijos Juodosios jūros pakrantę skalauja didžiulės bangos. Vietomis vėjo greitis siekė daugiau nei 38 metrus per sekundę.

Senbuviai neprisimena tokio vėjo ir bangų.

Du kūnai buvo rasti Rusijos pietiniame Krasnodaro regione. Be to, Rusijos valstybinė žiniasklaida nurodė, kad Kerčės sąsiauryje tarp okupuoto Krymo ir Rusijos žuvo jūreivis.

Anot Maskvos paskirto pusiasalio vadovo Sergejaus Aksionovo patarėjo Olego Kriučkovo, pačiame Kryme taip pat žuvo vienas asmuo.

„Vyras išėjo pasižiūrėti į bangas ir, deja, tragiškai žuvo“, – pareiškė jis.

Moldovos žiniasklaida pranešė, kad dviejų žmonių kūnai buvo rasti automobilyje, palaidotame sniego pusnyje pietrytiniame Koskalijos regione.

Skelbiama, kad Rytų Moldovos kaime rastas negyvas 48-erių vyras. Kito vyro gyvybę audra nusinešė separatistinio Uždniestrės regiono Grigoriopolio mieste.

„Senbuviai neprisimena tokio vėjo“

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad Krasnodaro regione, kuriam priklauso Sočio ir Anapos kurortai, nuvirtus šimtams medžių buvo sužeisti keli žmonės.

Ministerija pridūrė, kad netoli Anapos esančiame Vitiazevo mieste dėl audros ant seklumos užplaukė didelis su Belizo vėliava plaukiojantis krovininis laivas „Blue Shark“

Pasak Kaspijos vamzdynų konsorciumo, esant nepalankioms oro sąlygoms, kai vėjo gūsiai siekė iki 23 m/s, o bangos – iki 8 metrų, naftos krovos darbai buvo sustabdyti.

Rusijos okupuoto Krymo parlamento pirmininkas Vladimiras Konstantinovas per valstybinę televiziją pareiškė, kad pusiasalyje įvyko „Armagedono“ scenarijus.

„Senbuviai neprisimena tokio vėjo ir bangų“, – teigė jis.

Dėl potvynio buvo uždaryta dalis okupuoto Krymo pakrantės greitkelio, jungiančio Eupatorijos ir Simferopolio miestus. Taip pat buvo sustabdytas keltų susisiekimas iš didžiausio Krymo miesto Sevastopolio.

Per audrą, užtvindžiusią vieną iš Sevastopolio akvariumo aukštų, žuvo apie 500 jūros gyvūnų, pranešė Maskvos paskirtas miesto gubernatorius.

Rusijos Juodosios jūros pakrantėje sutriko traukinių eismas. Tuo tarpu Novorosijske sustabdyti naftos krovos darbai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

satanystai naudoja n setontehnologijas visko naikinimui iremine /pakeite/ beveik visus valdziagyvius ka ir matome amziu nematytam krauju pasruvusiam /spektaklyje/ pppz=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS