Ukraina: dalis Rusijos elito yra pasirengę užmegzti kontaktą | KaunoDiena.lt

UKRAINA: DALIS RUSIJOS ELITO YRA PASIRENGĘ UŽMEGZTI KONTAKTĄ

  • 0

Dalis Rusijos elito yra pasirengę užmegzti kontaktą, nes supranta pralaimėjimo kare ir valdžios pasikeitimo Rusijoje neišvengiamumą. Apie tai LIGA.net kalbėjo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrijus Jusovas, praneša UNIAN.

Anot jo, dabar Rusijos elitas veda aštrią kovą tarpusavyje, konkuruoja dėl jėgos išteklių.

„Pagrindinis daugelio šių procesų motyvas yra savo vietos paieškos ir tam tikros saugumo garantijos ateityje po Vladimiro Putino. Daugelis šiandieninės V. Putino Rusijos karinės-politinės vadovybės atstovų tikrai supranta, kad ji pasmerkta", – sakė A. Jusovas.

Žvalgybos pareigūnas pabrėžė, kad Ukraina turėtų pasinaudoti šia situacija, kad apgintų savo interesus.

„Dalis šio vadinamojo elito yra pasirengusi užmegzti kontaktą ir kartais net pasidžiaugti, kad tam tikros Kremliaus grupės patirtų daugiau nuostolių ir pralaimėjimų“, – teigė A. Jusovas, pažymėdamas, kad tai yra komerciniai, o ne ideologiniai Rusijos „elito“ motyvai.

Ukrainos saugumo ir bendradarbiavimo centras pažymėjo, kad Kremlius investuoja didelius išteklius tam, kad destabilizuotų Ukrainą.

Dalis šio vadinamojo elito yra pasirengusi užmegzti kontaktą ir kartais net pasidžiaugti, kad tam tikros Kremliaus grupės patirtų daugiau nuostolių ir pralaimėjimų

„Tačiau tai yra dvipusis procesas. Mes taip pat dirbame. Ir suprantame, kad demokratinės valstybės yra stabilesnės už bet kurią imperiją. Ypač už tokią atsilikusią ir nykstančią kaip Rusija“, – kalbėjo A. Jusovas.

Paskutinės žinios apie padėtį Rusijoje 

Neseniai į Ukrainos nelaisvę patekęs rusų bataliono vadas Jurijus Tomovas kalbėjo apie situaciją Rusijos kariuomenėje. Jo teigimu, jo padalinio koviniai nuostoliai siekia apie 30 proc. Pasak J. Tomovo, Rusijos kariuomenės niekas nerengia, o patys kariai yra prislėgti ir atsisako vykdyti kovines užduotis.

Kalbant apie vidaus politinę situaciją Rusijoje, Rusijos elitas vis dar suvokia vadinamojo „Prigožino maišto“ priežastis ir pasekmes. Pasak CNN, Jevgenijaus Prigožino maištas visiškai pakirto V. Putino valdžios vertikalią galią, nes maišto metu Rusijos prezidentas per televiziją pareiškė, kad tie, kurie žengs į „išdavystės kelią“, bus nubausti, tačiau su „Wagnerio“ lyderiu taip neatsitiko.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos elitas, Ukrainos gynybos ministerija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS