Ukrainos kariuomenė: virš 20 tūkst. rusų karių bando šturmuoti Časiv Jarą ir jo apylinkes | KaunoDiena.lt

UKRAINOS KARIUOMENĖ: VIRŠ 20 TŪKST. RUSŲ KARIŲ BANDO ŠTURMUOTI ČASIV JARĄ IR JO APYLINKES

  • 0

Apie 20–25 tūkst. Rusijos karių bando šturmuoti Časiv Jarą ir miesto pakraščiuose esančias gyvenvietes, per ukrainiečių nacionalinę televiziją pirmadienį pareiškė Hortycios pajėgų grupės atstovas Nazaras Vološynas.

Časiv Jaras yra maždaug už 10 km į vakarus nuo Bachmuto ir už 50 km į šiaurę nuo Avdijivkos – Donecko srities miestų, kuriuos Rusija užėmė atitinkamai 2023-iųjų gegužę ir 2024-ųjų vasarį.

Ukrainos kariuomenė teigė, kad rusų pajėgos sutelkė pastangas prie Časiv Jaro, kuris, jų matymu, yra labai svarbus tolesniam judėjimui link Kostiantynivkos, Kramatorsko ir Sloviansko.

Ukrainos kariai su 98-osios gvardijos oro desanto divizijos 217-ojo pulko desantininkais kovoja su Rusijos desantininkais vietovėje netoli Časiv Jaro, sakė N. Vološynas.

Jis pridūrė, kad Rusijos kariai nuolat šturmuoja Ukrainos pozicijas, tačiau jiems nepavyksta įsitvirtinti ir jie atsitraukia.

„Časiv Jaras dabar yra mūsų. Padėtis aplink miestą sudėtinga, tačiau miestą visiškai kontroliuoja mūsų gynybos pajėgos. Mieste nėra Rusijos kariuomenės“, – sakė armijos atstovas.

Ukrainos nacionalinės gvardijos karininkas Volodymyras Černiakas anksčiau sakė, kad Rusijos pajėgoms pavyko įsitvirtinti aplink Bohdanivkos kaimą, esantį už trijų kilometrų į šiaurės rytus nuo Časiv Jaro.

Balandžio 5 dieną Maskvos įgalioti asmenys pareiškė, kad Rusijos kariai įžengė į Časiv Jaro apylinkes, tačiau Ukrainos kariuomenė vėliau šį pareiškimą paneigė.

Sekmadienį paskelbtame interviu „NBC News“ Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Časiv Jarą Rusija bandys užimti iki gegužės 9 dienos.

Gegužės 9-ąją Rusijoje švenčiama Pergalės diena – šventė, skirta Sovietų Sąjungos pergalei prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare pažymėti.

 

Gairės: karas Ukrainoje, bando šturmuoti, Rusijos kariai, Časiv Jaras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS