Ukrainos oro pajėgos: per naktį sunaikinti 24 rusų paleisti dronai ir viena raketa | KaunoDiena.lt

UKRAINOS ORO PAJĖGOS: PER NAKTĮ SUNAIKINTI 24 RUSŲ PALEISTI DRONAI IR VIENA RAKETA

  • 0

Ukrainos oro pajėgos penktadienį paskelbė, kad per praėjusią naktį buvo sunaikinti 24 rusų paleisti dronai „Shahed“ ir viena raketa Ch-59.

Remiantis jų pranešimu socialiniame tinkle „Telegram“, naktį į penktadienį rusai Ukrainą atakavo keturiomis dešimtimis „Shahed“ bei viena raketa Ch-59.

24 dronus ir raketą pavyko numušti.

Pasak oro pajėgų, dronai buvo leidžiami bangomis įvairiomis kryptimis. Daugumoje regionų buvo paskelbtas oro pavojus, veikė oro gynyba.

Nuo plataus masto karo pradžios Rusija, atakuodama taikinius visoje Ukrainoje, panaudojo šimtus Irano gamybos atakos dronų „Shahed“.

Vakarinės Lvivo srities administracijos vadovas Maksymas Kozyckis pranešė, kad virš regiono numušta 11 dronų.

Jo teigimu, iš viso į vakarinę Ukrainos dalį rusai paleido 16 dronų.

M. Kozyckis nurodė, kad Lvivo srityje pataikyta į itin svarbios infrastruktūros objektą, vis dėlto aukų pavyko išvengti.

Kituose regionuose apie žuvusius žmones taip pat nepranešta, tačiau vietos pareigūnai sakė, kad buvo apgadinta gyvenamųjų pastatų, be kita ko, dėl krintančių nuolaužų.

Vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka naktinį išpuolį pavadino masiniu, o prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas perspėjo, kad Rusija „palaipsniui plečia oro atakas prieš Ukrainą“.

Didėja susirūpinimas, kad Rusija intensyvins raketų ir dronų smūgius, siekdama žiemą paralyžiuoti Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo ruožtu padėkojo savo pajėgoms.

Deja, buvo ir pataikymų. Preliminariai aukų nėra. Pasekmės šalinamos.

 

„Dangaus gynėjai veiksmingai dirbo dešimtyje regionų: Charkivo, Zaporižios, Chersono, Mykolajivo, Odesos, Kyjivo, Kirovohrado, Vinycios, Chmelnyckio, Lvivo“, – parašė jis „Telegram“.

„Deja, buvo ir pataikymų. Preliminariai aukų nėra. Pasekmės šalinamos, – rašė jis. – Stipriname oro gynybą. Stipriname mobiliąsias ugnies grupes. Žinome, kad artėjant žiemai Rusijos teroristai bandys padaryti daugiau žalos. Atsakysime priešui. Galingai!“

Vietos pareigūnai taip pat pranešė, kad apšaudomos kelios teritorijos netoli fronto linijos Ukrainos pietuose ir rytuose.

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad naktį numušė du ukrainiečių dronus virš savo Belgorodo srities, kuri ribojasi su Ukraina.

Atskirai Ukraina pranešė, kad mirė 29 metų vyras, sužeistas per spalio 21 dieną rusų suduotą raketų smūgį pašto sandėliui Charkivo srityje, taigi žuvusiųjų per šią ataką skaičius išaugo iki aštuonių.

Gairės: karas Ukrainoje, sunaikinti raketą, Ukrainos karinės pajėgos, dronai Shahed, sunakinta dronų
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS