Ukrainos pareigūnai įspėja šalies gyventojus apie naują Rusijos psichologinę informacinę operaciją | KaunoDiena.lt

UKRAINOS PAREIGŪNAI ĮSPĖJA ŠALIES GYVENTOJUS APIE NAUJĄ RUSIJOS PSICHOLOGINĘ INFORMACINĘ OPERACIJĄ

Ukrainos saugumo tarnyba (UST) atskleidė Rusijos informacinę psichologinę operaciją, kuria siekiama per elektroninį paštą sukelti ukrainiečių paniką.

Kaip rašo „Ukrinform“, UST tai pranešė feisbuke.

„UST įspėja apie didelio masto elektroninių laiškų platinimą ukrainiečių, taip pat ir valstybinės valdžios institucijų ir privačių kompanijų atstovų adresais. Tai daroma iš daugybės elektroninio pašto dėžučių, į kurias anksčiau įsilaužė Rusijos programišiai. Elektroninių laiškų siuntimas turi visus kryptingos informacinės psichologinės operacijos požymius“, – sakoma pranešime.

Laiškuose siūloma bendradarbiauti su Rusijos specialiosiomis tarnybomis už atlygį. Taip priešas vėl bando destabilizuoti situaciją šalyje.

UST jau užblokavo dalį adresų, iš kurių siunčiami šie laiškai, ir ragina ukrainiečius nereaguoti į tokio pobūdžio žinutes.

„Primename, kad už informacijos apie kariuomenę, kritinės infrastruktūros objektus perdavimą ir bet kokį bendradarbiavimą su priešu gresia baudžiamoji atsakomybė. Tokie nusikaltimai taip pat gali būti laikomi valstybės išdavimu“, – pabrėžė UST.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, UST įspėjo, kad jos vardu siuntinėjami elektroniniai laiškai su kenkėjiškais failais.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos saugumo tarnyba, Rusijos informacinė psichologinė operacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS