Per Rusijos smūgį Černihive žuvo septyni žmonės, 110 sužeisti | KaunoDiena.lt

PER RUSIJOS SMŪGĮ ČERNIHIVE ŽUVO SEPTYNI ŽMONĖS, 110 SUŽEISTI

  • 0

Per Rusijos raketos smūgį šiaurės Ukrainos Černihivo centrinėje aikštėje šeštadienį žuvo septyni žmonės, o 110 buvo sužeisti, pranešė vietos pareigūnas.

„Remiantis 15 val. 25 min. (ir Lietuvos laiku) turėtais duomenimis, per teroristinį išpuolį Černihivo centre buvo sužeista 117 žmonių, septyni iš jų žuvo“, – platformoje „Telegram“ parašė miesto laikinasis meras Oleksandras Lomako.

Černihivo srities karinės administracijos vadovas Vjačeslavas Čausas toje pat platformoje pranešė, kad tarp žuvusiųjų yra vaikas.

Kiek anksčiau, kai žinomas sužeistųjų skaičius buvo mažesnis, vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka platformoje „Telegram“ parašė, kad „žuvusiųjų skaičius išaugo iki 7-ių. 90 sužeistųjų kreipėsi medicininės pagalbos. Iš jų 10 policininkų ir 12 vaikų. 25 žmonės paguldyti į ligoninę. 12 metų mergaitė greitosios pagalbos automobiliu skubiai išgabenta į Kyjivą. Vaiko būklė sunki.“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Rusijos kariuomenė smogė šiaurinio Černihivo miesto centrinei aikštei, įskaitant teatrą ir universitetą.

„Rusijos raketa pataikė tiesiai į miesto centrą, į mūsų Černihivą, – platformoje „Telegram“ teigė V. Zelenskis. – Aikštė, politechnikos universitetas, teatras. Paprastas šeštadienis, kurį Rusija pavertė skausmo ir netekčių diena.“

Jis paskelbė vaizdo įrašą iš įvykio vietos, kuriame matyti nuolaužos aplink didelį sovietinių laikų pastatą, aplink jį stovintys automobiliai, kurie buvo iš dalies sunaikinti, su išdaužytais pastato stogais ir langais.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai matė gaisrinės automobilius prie Taraso Ševčenkos dramos teatro ir Muzikos akademijos, kurie šiek tiek nukentėjo.

Kai kurie netoliese esantys pastatai taip pat patyrė nedidelę žalą.

Černihivas nuo praėjusių metų pirmųjų Maskvos invazijos mėnesių buvo išvengęs didelio masto išpuolių.

Miestas yra maždaug už 150 km į šiaurę nuo Kyjivo, prie sienos su Maskvos sąjungininke Baltarusija.

Kai 2022 metų vasario 24 dieną Rusijos pajėgos įsiveržė į Ukrainą, jos žygiavo per Černihivą iš kelių krypčių, įskaitant Baltarusiją.

Tuomet Ukrainos pajėgos juos nustūmė atgal.

Nuo tada, kai Maskvos pajėgos buvo išstumtos iš šios teritorijos, šiaurės Ukrainą iš esmės aplenkė rytuose ir pietuose vykstantys įnirtingi mūšiai.

GALERIJA

  • Per Rusijos smūgį Černihive žuvo septyni žmonės, 110 sužeisti
  • Per Rusijos smūgį Černihive žuvo septyni žmonės, 110 sužeisti
  • Per Rusijos smūgį Černihive žuvo septyni žmonės, 110 sužeisti
  • Per Rusijos smūgį Černihive žuvo septyni žmonės, 110 sužeisti
  • Per Rusijos smūgį Černihive žuvo septyni žmonės, 110 sužeisti
Scanpix nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos atakos, Černihivas, žuvo, sužeisti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS