Ukrainos pulkininkas: fronte rusų kariai griebėsi naujų taktikų | KaunoDiena.lt

UKRAINOS PULKININKAS: FRONTE RUSŲ KARIAI GRIEBĖSI NAUJŲ TAKTIKŲ

  • 0

Rusų įsibrovėliai Donbase pakeitė savo karinę taktiką. Dabar naudojant aviaciją ir dronus-kamikadzes siekiama nustatyti, kur yra dislokuotos Ukrainos oro sistemos ir jas apšaudyti. Tai paskelbė Tauridės krypties Gynybinių Pajėgų Centro atstovas pulkininkas Alexejus Dmitrashkovskis, rašoma UNIAN.

„Jie pradėjo naudoti kitokią taktiką. Nekalbu apie tą, kuomet vienas, gal du lėktuvai skrenda atskirai į puolimą. Vakar pastebėjom, kad du lėktuvai bendradarbiaudami išviliojo mūsų oro gynybos pajėgas, tuomet prisijungė trečias lėktuvas“, – sakė A. Dmitrashkovskis.

Pakito ir dronų-kamikadzių panaudojimo būdai.

Šiuo metu mūsų pozicijos apšaudomos tokiu pačiu lygiu, koks buvo vasario mėnesį.

„Vakar popietę buvo panaudoti Shahed dronai, kuriuos pavyko numušti. Tačiau po jų pasirodė Lancet dronai. Tai irgi pritaikyta ta pati strategija, išsiaiškinta, kur dislokuotos oro pajėgos ir ten smogta Lancet dronais“, – teigė A. Dmitrashkovskis.

Pabrėžta ir tai, kad rusų kariuomenė pradėjo aktyviau naudotis artilerija.

„Priešas vėl pradėjo dažną apšaudymą iš artilerijos. Šiuo metu mūsų pozicijos apšaudomos tokiu pačiu lygiu, koks buvo vasario mėnesį. Vakar ir šiandien priešas apšaudė mūsų pozicijas iš artilerijos beveik 500 kartų“, – pasakojo A. Dmitrashkovskis.

Naujienos iš fronto

Balandžio 24 dieną Ukrainos gynėjai atrėmė daugiau nei 30 puolimų. Rusų kariai telkia pagrindines pajėgas ir išteklius pulti trimis kryptimis: Bachmuto, Avdijivkos ir Marijinsko. Patys nuožmiausi mūšiai tęsiasi prie Bachmuto ir Marijinsko.

426-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Pasak Karo studijų instituto, rusų kariai ir toliau puldami pėstininkais bando užimti Bachmutą, tačiau jokios naujos teritorijos per pastarąsias dvi dienas neužėmė.

Pietuose Ukrainos pajėgos sėkmingai valo kairįjį Dnipro upės krantą nuo rusų pajėgų, naikina jų ekipuotę.

Gairės: karas Ukrainoje, dronai-kamikadzės, Donbasas, Rusija, Bachmutas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS