Ukrainos žvalgyba: okupantai minuoja šalies teritoriją šeštojo dešimtmečio minomis | KaunoDiena.lt

UKRAINOS ŽVALGYBA: OKUPANTAI MINUOJA ŠALIES TERITORIJĄ ŠEŠTOJO DEŠIMTMEČIO MINOMIS

Okupantai rusai minuoja Chersono sritį praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje pagamintomis minomis. Tai ketvirtadienį pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba, kuria remiasi UNIAN.

„Ukrainos gynėjams surengus sėkmingą kontrpuolimą Chersono kryptimi, okupantai prarado dalį užgrobtų teritorijų ir patyrė gyvosios jėgos ir technikos nuostolių. Mėgindami sustabdyti Ukrainos karius, grobikai rusai paskubomis įrengia papildomas gynybos linijas, minuoja teritoriją ir stato inžinerines užtvaras. Neseniai į okupuotą Chersono sritį atvažiavo Rusijos karinių sunkvežimių kolona su sovietinėmis minomis, pagamintomis praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje“, – sakoma pranešime.

Pasak Ukrainos pareigūnų, šios minos buvo laikomos sandėliuose Rostovo srityje ir buvo paruoštos sunaikinti.

„Pasisavinę utilizacijai skirtas lėšas, Rusijos kariuomenės vadai perdavė pavojingą krovinį priešakiniams daliniams, kad šie užminuotų gynybines pozicijas. Naudodami senas minas, jau susisprogdino keli okupantai. Tai bus klasifikuojama kaip nelaimingas atsitikimas, ir žuvusiųjų šeimos išmokų negaus“, – pažymima Vyriausiosios žvalgybos valdybos pranešime.

Gairės: karas Ukrainoje, rusijos kariuomenė, ginklai, minos, naudojami ginklai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS