UNICEF: dėl Etiopijos konflikto skubios pagalbos laukia 2,3 mln. vaikų | KaunoDiena.lt

UNICEF: DĖL ETIOPIJOS KONFLIKTO SKUBIOS PAGALBOS LAUKIA 2,3 MLN. VAIKŲ

Dėl konflikto Etiopijoje, UNICEF duomenimis, skubios pagalbos yra reikalingi 2,3 mln. vaikų. Dėl „apribotos prieigos ir nevykstančios komunikacijos“ humanitarinė pagalba negali pasiekti vaikų Tigrajaus regione, penktadienį sakė JT Vaikų fondo vadovė Henrietta Forė. Pabėgėlių stovyklose ir registracijos centruose kaimyniniame Sudane pavojus iškilęs dar 12 000 vaikų.

Turi būti daroma viskas, kad vaikai būtų apsaugoti ir užkirstas kelias jų verbavimui į kovotojų gretas, kalbėjo pareigūnė. Ji paragino konflikto šalis suteikti prieigą humanitarinėms organizacijoms.

Tigrajaus regione jau daug mėnesių tvyro įtampa. Čia valdantysis Liaudies išlaisvinimo frontas (TPLF) tris dešimtmečius darė didelę įtaką Etiopijos politikai, kol į valdžią 2018 metais atėjo ministras pirmininkas Abiy‘is Ahmedas. TPLF nepripažįsta A. Ahmedo, kuriam pernai buvo skirta Nobelio taikos premija. Mėnesio pradžioje A. Ahmedas nusiuntė ginkluotąsias pajėgas į Tigrajų – dėl to konfliktas su TPLF atsinaujino.

Per mūšius Etiopijoje iki šiol žuvo šimtai žmonių, tūkstančiai pabėgo iš konfliktų teritorijos. Stebėtojai, be to, baiminasi, kad krizė gali išplisti ir destabilizuoti visą regioną.

Gairės: Etiopija, karas, vaikai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS