UNICEF: Gazos Ruožas šiuo metu yra pavojingiausia pasaulio vieta vaikui | KaunoDiena.lt

UNICEF: GAZOS RUOŽAS ŠIUO METU YRA PAVOJINGIAUSIA PASAULIO VIETA VAIKUI

Jungtinių Tautų Vaikų fondas (UNICEF) drastiškais žodžiais atkreipė dėmesį į vaikų situaciją Gazos Ruože.

Ši palestiniečių teritorija šiuo metu yra „pavojingiausia pasaulio vieta vaikui“, trečiadienį JT Saugumo Taryboje sakė organizacijos vadovė Catherine Russell. Anot pranešimų, nuo „Hamas“ teroristų išpuolio prieš Izraelį spalio 7 d. ir Izraelio atsakomųjų smūgių Gazos Ruože pradžios žuvo daugiau kaip 5 300 vaikų.

Tai yra 115 vaikų per dieną ir apie 40 proc. visų žuvusiųjų, sakė Gazos Ruože apsilankiusi C. Russell. „Tai precedento neturinti situacija“, – pažymėjo ji. Dar 1 200 vaikų laikomi dingusiais. Kai kurie jų tikriausiai yra po pastatų griuvėsiais.

UNICEF vadovė įspėjo dėl ligų pavojaus vaikams ir gresiančio bado. „Dėl katastrofiškų gyvenimo sąlygų vaikams Gazoje kyla didžiulis pavojus. Milijonui vaikų – visiems teritorijoje esantiems vaikams – gresia maisto stygius“, – sakė C. Russell.

Kalbėdama JT Saugumo Taryboje, ji pasveikino susitarimą dėl įkaitų paleidimo ir kelių dienų paliaubų, tačiau kartu įspėjo, kad „humanitarinių pauzių tiesiog nepakanka“. Kad būtų užbaigtos „žudynės“, esą būtinos „humanitarinės paliaubos“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

na,

kodel pasaulis uzsimerke, pries Gazos RUOZE ZUDOMUS VAIKUS, kodel jie negelbejami

SUSIJUSIOS NAUJIENOS